Uge Sex Foredrag: Av min (digitale) krop

Sex og Samfund står igen i år bag Uge Sex. I år er temaet Skærmkrop. Online medier fylder rigtig meget i de fleste børn og unges liv i dag, og det giver mulighed for konstant at spejle sig i andres liv, kroppe og udseende. Det kan både være spændende og lærerigt, men sammenligningen med andre kan også give følelsen af ikke at være god nok som man er, og ikke kunne leve op til de idealer, man møder. Livet online stiller store krav til evnen til at kunne forholde sig kritisk og navigere i de mange digitale muligheder, udfordringer og dilemmaer, man dagligt møder.

”…men jeg vil jo gerne bare være perfekt!”
(pige 14 år /i Rapport fra Børns Vilkår om Krop, Køn og Digital Adfærd)

Redigerede, retoucherede, idealiserede, hyperseksualiserede og pornoficerede kropsidealer på nettet er en del af unges hverdag og påvirker deres opfattelse af egen krop, kropsidealer, sex og relationer. Og det at være ung og leve i en online verden med millionvis af billeder, videoer, influencere mv. kan medføre stress og give en følelse af, at de skal se ud, være og gøre på en bestemt måde. Da online medier fylder ENORMT meget i de fleste unges hverdagsliv, giver det mulighed, eller snarere risiko, for konstant at spejle sig i andres liv, kroppe og udseende på godt og ondt.

Selvom det kan være både spændende og lærerigt, kan sammenligningen med andre, og brugen af de sociale mediers "syntetiske skærmkroppe” også give følelsen af ikke at være god nok som man er, og ikke kunne leve op til de idealer, man møder.

Livet online stiller derfor store krav til evnen til at kunne forholde sig kritisk og navigere i de mange digitale muligheder, udfordringer og dilemmaer, de unge dagligt møder eller færdes i og i dette foredrag vil Heidi Als Ringheim, Sexolog og formand for Mediesundhed for børn og unge, tage de unge med på en ”tour de force” i den online medieverden de kender så godt og lever med og i 24-7, men måske ikke helt forstår den mekanik, teknik, og psykologisk krigsførsel, der ligger bag kulisserne og præger deres liv, mentale tilstand og i høj grad deres opfattelse af sig selv og egen krop.

Av min (digitale) skræmkrop ved Sexolog Heidi Als Ringheim
Slagelse Bibliotek 9. februar kl. 10.30-11.30

Målrettet 15-18 årige

Tilmelding (nyt vindue)
Tilmelding åbnes 3. januar kl. 10.00 og alle elever skal have billet.