Podcastworkshop (6.-10.kl)

Nu kan dine elever få en inspirerende og praktisk intro til podcastmediet. De lærer om lydens virkemidler og podcastens evne til at gribe lytteren. Og så skal de prøve selv at producere en podcast med vores mikrofoner, og de får ovenikøbet installeret en gratis 2-måneders-prøvelicens til det danske podcastredigeringsprogram, Hindenburg, på deres egne pc’ere. Så kan arbejdet snildt fortsætte hjemme i klassen.

Faglighed og podcast

Det faglige sigte med workshoppen er, at alle elever får en større bevidsthed om lydens virkemidler og podcastens evne til at skabe billeder i hovedet på lytteren. Vi arbejder også med brugen af stemmen og sproglig formidling af et fagligt stof. Og så skal eleverne selvfølgelig arbejde sammen i grupper – med mulighed for at træne rolle- og ansvarsfordeling.

Podcastworkshoppen henvender sig primært til dansk- og engelsklærerne. Temaet er ”litteraturformidling”, og du/dine elever kan vælge mellem tre forskellige podcastformater:

  • Podcastdrama: Eleverne remedierer et uddrag fra Alice Osemans tegneserie Heartstopper
  • Podcastdokumentar: Eleverne performer et digt fra Tobias Rahims Drømmene maler virkeligheden og skaber det tilhørende lydunivers
  • Snakkepodcast: Eleverne anmelder bøger for hinanden og lytterne – med inddragelse af referat, citater, argumentationsteknik
     

Hvor og hvornår foregår det?

Podcastworkshoppen kører over 2 dage – 3 timer pr. dag – gerne fordelt over 2 uger, så eleverne har mulighed for at arbejde videre med den kreative proces hjemme på skolen i de mellemliggende dage:

Dag 1 er sat af til introduktion til lyd og lydudstyr og en bunden, praktisk opgave.
Dag 2 er sat af til at eleverne producerer og redigerer deres egne podcasts med fokus på litteraturformidling.

Vi afholder podcastworkshoppen på både Slagelse Bibliotek og Korsør Bibliotek – alt efter hvad der passer jer bedst.

Kontakt os gerne så tidligt som muligt så vi kan aftale det nærmere indhold, datoer og klokkeslæt – og få booket lokaler til alle grupperne.

Booking skal ske via mail til bornebib@slagelse.dk.  

Vi glæder os til at se jer!

Podcastworkshoppens undervisere:

  • Martin Houlind er kulturformidler på Slagelse Bibliotek men med en fortid som mangeårig gymnasielærer. Han har skrevet flere undervisningsbøger, bl.a. Podcast (Dansklærerforeningen, 2020) og Listen! (Forlaget Columbus, 2023) og afholder podcastworkshops for lærere på ungdomsuddannelserne. Han står også bag Tegnefilmpodcasten (2011-13).
  • Marianne Vinther Olesen er kulturformidler på Slagelse Bibliotek. Hun har mange års erfaring som underviser i folkeskolen i bl.a. dansk og musik. Som musiker har hun indspillet musik, turneret med formidlingskoncerter og arbejdet med lydproduktioner for børn og unge.