VestLÆSland

I VestLÆSland samarbejder bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred kommuner om en særlig læseindsats for de allermindste i årene 2021 til 2024.

Bibliotekerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland startede i 2021 et strategisk samarbejde om en litteratur- og læseindsats for de mindste børn. Initiativet er finansieret af Kulturministeriet som gennem en fireårig periode sikrer, at de mindste børn og deres familier vil få et helt særligt tilbud fra bibliotekerne i regionen.

ÆllebælleMAJfortælle er en tilbagevendende begivenhed, der som mål har at alle 0-3 årige i regionen, introduceres til litteratur i alle sine former. Det vil for eksempel være  fortællinger, rim, remser, musiktekster, illustrationer, teater, lydbøger og traditionelle bøger. 

Tidlig indsats virker
Den tidlige indsats på læseområdet kan have stor betydning for barnets udvikling samt fysiske og psykiske sundhed. Undersøgelser har vist, at en tidlig indsats kan afhjælpe social ulighed, styrke børnenes sprog og dermed også deres evne til at lære at læse og på sigt tage en uddannelse. Dertil giver højtlæsning en række gevinster som ro, koncentration og fællesskab.

Årets indsats
Du kan læse mere om de forskellige temaer og begivenheder, der finder sted på biblioteket i menuen til venstre.