Ubemandet bibliotek i Skælskør

Du kan komme på biblioteket hver dag - også i weekenden og helligdage.

Skælskør Bibliotek har åbent fra tidlig morgen til aften hele ugen også på helligdage.
Det betyder, at du kan besøge biblioteket lige på det tidspunkt der passer dig bedst.
Se åbningstiderne her: Åbningstider

For mange er det et plus at få muligheden for at tilrettelægge sit biblioteksbesøg, så det passer bedst ind i deres dagligdag. Men vi ved også, at det måske kan skabe problemer, og du kan derfor finde svar på en del af de spørgsmål du må have på denne side. Og finder du ikke dit svar her, så er du velkommen til at ringe til Skælskør Bibliotek i den bemandede åbningstid på tlf. 58 57 57 57 eller du kan sende en mail til: biblioteket.

Bibliotekets personale forsvinder ikke, og du kan stadig komme på biblioteket og få hjælp. 

Spørgsmål og svar om det ubemandede bibliotek:
Hvem kan bruge det ubemandede bibliotek?

Alle, der har et sundhedskort eller lånerkort. Du behøver ikke være meldt ind som låner for at komme ind på biblioteket. Du skal dog være indmeldt, før du kan låne materialer med hjem. Du kan blive indmeldt i den bemandede åbningstid uanset i hvilken kommune du er bosat. Vær opmærksom på at det ikke er tilladt at lukke andre med ind på dit sundhedskort eller lånerkort. Hvis du lukker andre ind og de opfører sig uhensigtsmæssigt bliver du udelukket fra brug af biblioteket. Udelukkelse sker uden forudgående henvendelse til bibliotekets brugere.
Der er også mulighed for, at udenlandske lånere kan blive registreret.
Obs! Når du lukker dig ind, bliver du registreret med navn og adresse. Af hensyn til din tryghed og for at undgå tyveri og hærværk er der overvågning ved indgangspartiet og i selve biblioteket.

Kan alle låne?
Man kan kun låne materialer, hvis man er oprettet som låner. Alle kan blive oprettet som låner i den bemandede åbningstid ved hjælp af deres sundhedskort. Personer under 18 år skal udfylde indmeldelsesblanket med underskrift fra forældre / værge.
Læs mere om indmeldelse her

Skal jeg klare mig selv?
Du skal som låner klare dig selv i det ubemandede bibliotek. Det indebærer at du selv skal låne, aflevere og reservere dine materialer.
Du kan bruge bibliotekets trådløse wifi (biblioteket) samt læse aviser og tidsskrifter gratis.
Der er også mulighed for at printe eller benytte kopimaskine mod betaling.

Hvordan kommer jeg ind?
Du skal benytte indgangen ved parkeringspladsen for at lukke dig ind i den selvbetjente åbningstid. Her skal du indsætte dit sundhedskort eller lånerkort i tastaturet ved siden af døren, derefter låser døren op, og du kan gå ind.
Du kan også komme ind ved at taste dit CPR- eller lånekortnummer på touch-skærmen. Vær opmærksom på at det ikke er tilladt at lukke andre med ind på dit sundhedskort eller lånerkort. Hvis du lukker andre ind og de opfører sig uhensigtsmæssigt bliver du udelukket fra brug af biblioteket.

Hvordan afhenter jeg materialer? 
Alle de materialer, der står klar til afhentning, står i nummerorden på reoler bag den røde væg. Hvis du ikke har afhentningsnummeret med, kan du få oplyst dette på selvbetjeningsautomaten ved at trykke på statusknappen. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det på selvbetjeningsautomaten.

Hvordan afleverer jeg?
Du afleverer dine materialer på selvbetjeningsautomaten, du skal blot følge instrukserne på skærmen. Vær opmærksom på, at der skal stå "afleveret" ud for alt, der afleveres. Fremkommer denne tekst ikke, er det ensbetydende med at materialet ikke er afleveret og det stadig står på din lånerstatus.
Skærmen fortæller, om det afleverede materiale skal sættes på den røde reserveringsvogn (reserverede materialer, som ikke kan lånes) eller om materialerne skal fordeles på de andre afleveringsvogne (afleverede materialer, som gerne må lånes).

Hvordan låner jeg?
Når du låner på selvbetjeningsautomaten, skal du sikre dig, at der står "udlånt" med sort skrift ud for alt det materiale, du tager med dig. Står der en tekst med rød skrift, kan det skyldes at tyverialarmen ikke er deaktiveret og du skal derfor lægge bogen på pladen endnu en gang. Den røde tekst kan dog også indikere andre problemer, som at materialet f.eks. er reserveret til en anden låner. Hvis der er materialer, der ikke kan lånes ud, kan det lægges til personalet på betjeningsbordene, og personalet vil sørge for at løse problemet i den bemandede åbningstid.
OBS! Du skal være oprettet som låner for at kunne låne. Er du ikke låner, kan du blive oprettet i den bemandede åbningstid eller via hjemmesiden med NemId.

Hvad gør jeg hvis alarmen hyler?
Hvis dette sker, skal du kontrollere om materialet står på din udlånskvittering. Hvis materialet ikke er på kvitteringen, skal du udlåne materialet igen. Vær opmærksom på at teksten ud for udlån er sort.
Hvis materialet står på din kvittering, kan du tage det med, selvom alarmen hyler.

Hvordan kommer jeg ud?
Døren åbner automatisk, når du går hen til den. Når biblioteket lukker sættes alarmen automatisk til. Du bliver mindet om tiden over højtalersystemet. Lyset slukkes automatisk.

Hvornår er der åbent?
Se åbningstiderne her: https://www.slagelsebib.dk/bibliotek/skaelskoer