Podcastworkshop (6.-9.kl)

Nu kan dine elever få en inspirerende og praktisk intro til podcastmediet. De lærer om lydens virkemidler og podcastens evne til at gribe lytteren. Og så skal de i grupper prøve at producere en podcast med vores mikrofoner. De får også installeret en gratis 2-måneders-prøvelicens til det danske podcastredigeringsprogram, Hindenburg, på deres egne pc’ere. Så kan arbejdet snildt fortsætte hjemme i klassen.

Faglighed og podcast
Det faglige sigte med workshoppen er, at alle elever får en større bevidsthed om lydens virkemidler og podcastens evne til at skabe billeder i hovedet på lytteren. Vi arbejder også med brugen af stemmen og sproglig formidling af et fagligt stof.

Podcastworkshoppen henvender sig primært til dansk- og engelsklærerne. Vi vinkler indholdet efter, hvad I arbejder med i faget, eller andre ønsker I måtte have. Det kunne fx være:

  • Podcastdokumentar om et emne tilsat lyde og musik
  • Snakkepodcast med fokus på elevernes egne holdninger og argumentation
  • Podcastdrama og remediering af en tekst

Hvor og hvornår foregår det?
Podcastworkshoppen kører over 2 formiddage – kl. 9-12 – gerne med en uges tid imellem. På den måde kan eleverne arbejde videre med deres egen podcast hjemme på skolen i de mellemliggende dage:

  • Dag 1: Introduktion til lyd og lydudstyr og en bunden, praktisk opgave
  • Dag 2: Eleverne producerer og redigerer deres egne podcasts

I 2024 afholder vi podcastworkshoppen i ugerne 38-39 på Slagelse Bibliotek og ugerne 40-41 i Korsør Kulturhus – alt efter hvad der passer jer bedst.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig og din klasse, så skriv en email til bornebib@slagelse.dk. Først-til-mølle-princip er gældende.

Vi glæder os til at se jer!