Troels Christensen

09.02.17
Liv og opvækst i provinsperspektiv

Jeg blev født på landet (på en gård) og voksede op i en traditionel kernefamilie, hvor moderen gik hjemme og passede hus og børn.
Vi var stort set selvforsynende med mad fra staldene og haverne, så det var kun når der skulle købes større og længerevarende forbrugsvarer at provinsbyen skulle besøges.
En lille kommuneskole hvor alle kendte alle i et lille trygt miljø blev basis, og fritidstilbuddene svingede sig op i “nogle højder af”: To muligheder: Gymnastik om vinteren og fodbold om sommeren. Ja det var det var tilbuddene og det man benyttede sig af.

Der udover:

Jeg var interesseret i at lære at spille et instrument og det betalte man så privatundervisning for.

Det lokale gymnasium i provinsbyen trak ungdomsårene ind til byen og nye relationer bliver skabt.

Livet som folkeskolelærer i lokalmiljøet skabte et stort lokalt netværk ligesom fritidsjobbene i og deltagelse i civilsamfundet som træner, leder for formand “dit og dat” i den lokale idrætsforening cementerede en “provinslivsform”.

Ro, regelmæssighed og kontinuitet og et relativt højt moralsk kodeks var udgangspunktet for hverdagens sysler.

Men naturen og de åbne vidder har været faktorer som var svære at give køb på senere i livet da jeg jobmæssigt kom til København.
Var det muligt - ja så skulle man bare hjem i sin egen seng.

Den høje puls i storbyen var mere skræmmende end fascinerende.

Om man herved mistede nogle muligheder - er et åbent spørgsmål - det handler nok mere om hvordan man inderst inde er skruet sammen.
Nogle forfølger sine drømme - koste hvad det vil - andre “ de små skridts vej”.

Men hvor om alting er: Så er det jo sproget der er den stærke kulturbærer. Og ingen har nogensinde været i tvivl om hvor jeg kom fra.

Troels Christensen
 januar 2017
 

Om Troels Christensen:

Tidligere borgmester i Hashøj Kommune og medlem af Folketinget. I 2013 blev han valgt ind i Slagelse Byråd for Liberal Alliance, hvor han sidder sammen med sin tvillingebror, Villum Christensen.
Troels Christensen er født i Slagelse og bor til daglig i Svenstrup med sin kone Jeanette.

Tags