Kørestolstilgængelighed Skælskør Bibliotek og Borgerservice

Her er en beskrivelse af kørestolstilgængeligheden på Skælskør Bibliotek og Borgerservice

Ankomst
Hvis du ankommer i bil er der invalideparkering umiddelbart udenfor døren til Skælskør Bibliotek og Borgerservices hovedindgang. Bortset fra en lav bundliste er indgangen niveaufri. Der er 2 døre i indgangen og begge åbner automatisk udad.
Hvis du benytter indgangen fra Vestergade, er der en stejl rampe fra fortovet og ned til bygningens indgangsdør. Bortset fra en lav bundliste er indgangen niveaufri.

Borgerservice
Der er niveaufri adgang til hele området og betjeningsskrankerne kan hæves/sænkes. Skærmen til check in er fast monteret og højt placeret. Du kan evt. tjekke ind via app.

Biblioteket
Etagen er niveaufri, og der er god plads til at komme rundt mellem reoler og øvrigt inventar.
Hvis du kommer for at låne fra bibliotekets samling af bøger, film, musik og spil, så er her en række praktiske oplysninger, som kan være relevante:

  • I voksenbiblioteket er bøgerne fordelt på hhv. høje og lave reoler: De lave reoler har 4 hylder, hvor øverste hylde er 128 cm over gulv og nederste hylde 23 cm over gulv.
  • De høje reoler har 6 hylder, og i de fleste tilfælde er øverste hylde 179 cm over gulv og nederste hylde er 11 cm over gulv.
  • I børnebiblioteket er bøgerne fordelt på reoler langs væggene eller i fritstående krybber og reoler. Reolerne langs væggene har 6 hylder med øverste hylde 173 cm over gulv og nederste hylde 11 cm over gulv.
  • Krybber med bøger i børnebiblioteket er tilgængelige om end en smule besværlige at bladre i.
  • Bibliotekets søgemaskine er fastmonteret og højt placeret. Du kan i stedet søge i vores materialesamlingen vha. bibliotekets app ”Biblioteket”, på bibliotekets offentlige PC’er eller spørge bibliotekaren.
  • Hvis du vil låne en af bibliotekets offentlige PC’er, så er 3 af dem placeret på skriveborde. Resten af dem er placeret på bardisk eller i vindueskarm. Printeren er placeret på gulv i umiddelbar nærhed af PC’erne.

Bibliotekaren hjælper meget gerne, hvor der er behov. Bare ret henvendelse ved biblioteksbordet.

Toiletfaciliteter
Der er et fint funktionelt handicaptoilet i stueetagen, men skydedøren ind til toilettet er tung.

Bibliotekets mødelokaler
Bibliotekets mødelokaler er placeret på bygningens 1. sal, som er tilgængelig vha. elevator. Dørene til elevatoren åbnes manuelt og døren i stueetagen er lidt tung. Bygningens 1. sal er tilgængelig og uden niveauforskellige. Der er handicaptoilet ved mødelokalerne.