Kørestolstilgængelighed Korsør Bibliotek og Borgerservice

Her er en beskrivelse af kørestolstilgængeligheden på Korsør Bibliotek og Borgerservice

Ankomst
Der er mulighed for invalideparkering på parkeringspladsen foran Korsør Bibliotek og Borgerservice. Fra parkeringspladsen og frem til bygningens hovedindgang er der en rampe. Indgangen til biblioteket er niveaufri.

Borgerservice
Der er niveaufri adgang til hele området og betjeningsskrankerne kan hæves/sænkes. Skærmen til check in er fast monteret og højt placeret. Du kan evt. tjekke ind via app.

Biblioteket
Bibliotekets udlån er niveaufri, og der er god plads til at komme rundt mellem reoler og øvrigt inventar. Det gælder både, hvis du kommer for at låne bøger og andet eller for at deltage i vores kulturelle arrangementer.
Hvis du kommer for at benytte bibliotekets samling af bøger, spil, film og musik, så er her en række praktiske oplysninger, som kan være relevante.

Voksenbiblioteket

  • I voksenbiblioteket er der reoler med bøger stående langs væggene og frit på gulvet. Højden på hylderne varierer en smule, men i området med faglitteratur er ingen hylde placeret lavere end 17 cm fra gulv og ingen hylde er placeret højere end 151 cm fra gulvet.
  • I området med voksen skønlitteratur er ingen hylde placeret lavere end 20 cm fra gulv og ingen hylde er placeret højere end 157 cm fra gulvet.
  • Bibliotekets fantasy og science fiction litteratur befinder sig i separat lokale, og her er ingen hylde placeret lavere end 11 cm fra gulv og ingen hylde er placeret højere end 170 cm fra gulvet.
  • Bibliotekets samling af DVD’er og musik på vinyler og CD’er er placeret i krybber, der mestendels er tilgængelige. Kun den øverste række er udenfor rækkevidde.
  • Udlåns- og afleveringsmaskiner har hæve/sænke funktion.
  • Bibliotekets søgemaskine er fastmonteret og udenfor rækkevidde. Alternativt kan du søge i vores bogsamlingen vha. bibliotekets app ”Biblioteket”, på bibliotekets offentlige PC’er eller spørge bibliotekaren.
  • Biblioteket har 6 offentlige PC’er, som er placeret på skriveborde. Printeren er placeret på gulv i umiddelbar nærhed af PC’erne. Bibliotekets kvik PC’er er desværre utilgængelig.

Børnebiblioteket

  • I børnebiblioteket er bøgerne fordelt på reoler langs væggene eller i fritstående krybber og reoler. Højden på hylderne varierer en smule, men ingen hylde er placeret lavere end 23 cm fra gulv og ingen hylde er placeret højere end 146 cm fra gulvet.
  • Børnebibliotekets krybber er tilgængelige og nemme at bladre i.

Bibliotekaren hjælper meget gerne, hvor der er behov. Bare ret henvendelse ved biblioteksbordet.

Toiletfaciliteter
Der er handicaptoilet på biblioteket, men det er desværre svært at komme til uden hjælp: Toilettet er placeret bagerst i biblioteket, og du skal igennem to døre, hvoraf den ene er en tung branddør, for at komme dertil. Døråbningen til selve handicaptoilettet er 76 cm. Toilettet er fint funktionelt, om end en anelse småt. Særligt hvis du kommer med en hjælper. Husk i øvrigt at få udleveret nøglen til handicaptoilettet hos bibliotekaren.

Bibliotekets mødelokaler
Bibliotekets mødelokaler er placeret på første sal. De er frit tilgængelige og uden niveauforskelle. Elevator til førstesalen findes bagerst i biblioteket, og den er god og rummelig.