...om reserveringer

.

Kan jeg slette en reservering?
Ja, du kan slette dine reserveringer, hvis du logger ind på "Min konto" og vælger "Reserveringer i kø" eller "Reserveringer til afhentning".

Kan jeg afhente mine reserverede bøger senere end efter sidste afhentningsdato?
Nej, det kan du ikke. Når fristen for afhentning er udløbet slettes reservationen automatisk, og materialet kan lånes af andre.

Kan jeg få at vide, hvad jeg tidligere har lånt eller reserveret?
Nej, i henhold til registerloven må biblioteket ikke gemme oplysninger om tidligere lån og reserveringer.

Hvordan sikrer jeg at min reserveringer ikke kommer hjem til mig, mens jeg er på ferie?
Du kan indsætte en fraværsperiode, når du er logget ind på bibliotekets hjemmeside. Du skal ind i "Min konto" og vælge "Brugerprofil". Herefter får du mulighed for at sætte dine reserveringer på pause. Du bevarer din plads i reservationskøen og skal således ikke starte forfra.

Jeg har fundet en bog på hylden, men jeg kan ikke låne den?
Du skal altid henvende dig til personalet, som kan undersøge, hvorfor du ikke kan låne bogen. Det kan være fordi den er reserveret til en anden låner, og personalet endnu ikke har nået at tage den fra. Du har altid mulighed for selv at reservere bogen, eller bede personalet gør det.

Der stod på skærmen, at bogen var hjemme, men jeg kunne ikke finde den, da jeg ledte på hylden. Hvorfor?
Det kan der være flere årsager til. Bogen kan være stillet på en forkert hylde. Den kan også netop være afleveret og ikke sat på plads endnu. Det kan også være, at du har overset en oplysning på skærmbilledet og leder det forkerte sted. Når du ikke kan finde en bog på hylden, er det derfor altid en god idé at spørge personalet.

Hvor(dan) finder jeg reserverede materialer som står klar til afhentning?
Materialerne står på selvafhentningshylderne. De står efter seneste afhentningsdato 'Hylde nummer' og herefter efter reservationsnummer i Dalmose, Slagelse og Vemmelev. I Korsør og Skælskør står de kun efter reserveringsnummer. Når materialet er fundet skal det blot udlånes i selvbetjeningsautomaten.

Hvorfor er min bog ikke klar til afhentning, når den stod som hjemme på skærmen?
Det kan være fordi personalet ikke har nået at finde bogen frem, og du kan måske selv finde den på hylden. Eller måske stod den på et af de andre to biblioteker i kommunen og skal først fragtes hen til dit lokale bibliotek.