Bibliotekernes festival for historie

06.11.23
Lørdag 25. november byder biblioteket indenfor til streaming, men hele uge kan du se med hjemmefra. Årets tema er Når historien vendes på hovedet.

Bål, brand og krig er stof til gode historier, men hvad skaber det nye og overraskende blik på verden, der får mennesker til at vælge en ny retning? 
Fra den 20-25. november kaster ”Bibliotekernes festival for historie” lys på de afgørende øjeblikke der vendte verden på hovedet. På folkebiblioteker i hele landet kaster oplægsholdere et skarpt blik på fortiden og dens påvirkning af nutiden.

Lørdag den 25. november fra kl. 10-15.30 byder vi velkommen til en dag med fælleskab, aktiviteter, frokost og samtaler på storskærm med væsentlige personligheder som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, forfatter Casper Eric, forsvarsakademiets Peter Viggo Jakobsen. På tapetet er emner som Afvigere og normalitet, Den Kolde Krig (og dens tilbagevenden) og meget mere.

Link til tilmelding
Lørdag 25. november kl. 11.000-12.30: Den Kolde Krig - foran og bag os
Lørdag 25. november kl. 14.00-15.30: Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere - før og nu

Samtalerne er gratis og finder sted på Markedspladsen i Slagelse. Du skal dog have billet, så husk at tilmelde dig på linket ovenfor til hver livestreaming, du ønsker at deltage i. 

Live i stuen
En stribe af landets museer vil over fem dage byde ind med deres bedste oplægsholdere til Live i stuen. I toget, hjemme eller på biblioteket kan du være med når der sendes live fra biblioteker over hele landet.

Følg med på historiefestival.dk og Slagelse Bibliotekernes Facebook side.

Sådan får du mere at vide 
Vil du vide mere om festivalen kan du følge med på Historiefestival.dk. Her kan du kan orientere dig i det landsdækkende program og læse mere om aktiviteterne. 

Bibliotekernes festival for historie er et samarbejde mellem de danske centralbiblioteker, Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne. Målet er sætte fokus på historien og skabe opmærksomhed omkring landets mange kulturarvs-samlinger.