Seneste indlæg

 • Ugens Sommerbogsanbefaling til børn

  NyhederFredag 23. juni 2017af Gunver Olsson

  Så er vi en uge inde i børnenes læsekonkurrence, Sommerbogen, og denne uges læseanbefaling kommer fra børnebibliotekar Lone Arevad. Hun anbefaler "Da bedstemor var dreng", som en bog alle børn bør læse, hvis de gerne vil vide noget om, hvordan det var at være barn i en lille landsby i 50'ernes Danmark.

  Læs mere
 • Anmeldelse: Den første af Justin Cronin

  NyhederMandag 19. juni 2017af Gunver Olsson

  Den første, eller The Passage på engelsk, er en episk science fiction dystopi om en vampyrvirus der udrydder menneskeheden. Romanen starter ud i 2016 i USA og følger de væsentligste mennesker, der havde med virussen og udbruddet at gøre, men meget af handlingen foregår også langt ude i fremtiden efter at verden er gået under. Vi følger derfor flere synsvinkler blandt andet FBI agenten Brad Wolgast, der kidnapper pigen Amy til et eksperiment, men får kolde fødder, samt den unge Peter Jaxon der 92 år ude i fremtiden bor i en isoleret koloni og drømmer om at komme ud og se verden. Men viralerne, som de i fremtiden kalder de vampyrlignende væsner, har overtaget verden og ingen rejser bare ud uden en planlagt ekspedition.

  Læs mere
 • Danmarks største læsekonkurrence for børn: Sommerbogen

  NyhederFredag 16. juni 2017af Gunver Olsson

  Den 16. juni åbner Sommerbogen igen. Opfordringen til børnene er enkel: Læs og anmeld så mange bøger, I kan, i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier. Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige med tusindvis af deltagere hver sommer. Idéen bag Sommerbogen er at fastholde børns læselyst hen over sommerferien, og en konkurrence som Sommerbogen kan netop motivere børnene til at holde læsningen ved lige, selvom de holder ferie fra skolebænken.

  Læs mere
 • Tag på kunstudflugt i pinsedagene

  NyhederOnsdag 31. maj 2017af Gunver Olsson

  Sjældent er der smukkere end ved pinsetid, her på vores hjørne af Sjælland. Her dufter af syren, raps og tjørn, alt er lysende grønt, farverne står skarpt og der er noget for alle sanser. Det samme kan man sige om al den kunst, man kan nyde helt lokalt i pinsen, hvor årets Kunstdage på Midt- og Vestsjælland foregår for 16. gang. Her kan du opleve alle former for kunst og kunsthåndværk med meget på hjerte – og der er masser af mulighed for at få kildet sanserne.

  Læs mere
 • Spørgeskema: Hvad mener DU om lydbøger?

  NyhederTirsdag 30. maj 2017af Gunver Olsson

  Hvornår lytter du til lydbøger? Hvordan kan du bedst lide at få oplæst dine lydbøger? Og hvad kan vi forbedre på eReolen? Det er nogle af de spørgsmål, vi her på eReolen gerne vil have svar på gennem vores spørgeskema om lydbogsvaner. Når du bidrager med dine gode svar og meninger, deltager du samtidig i lodtrækningen om 10 gavekort til biografen!

  Læs mere

Slagelse Bibliotekerne - Stenstuegade 3 - 4200 Slagelse - Telefon: 58 57 57 57 - bibliotek@slagelse.dk