Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Historiefestival: Den Kolde Krig - foran og bag os

Når verden vendes på hovedet er festivalens tema 2023. Vi spørger: Hvad skaber de store brud og omvæltninger? Atommagter, stormagter, propaganda og overvågning, efterretningstjenester og stedfortræder-krig. Alle sammen bekymrende ord, som vi pakkede væk for næsten 35 år siden. Nu er verden igen vendt på hovedet. 

I denne samtale mellem lektor ved Forsvarsakademiet Peter Viggo Jakobsen, koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum Peer Henrik Hansen og museumsinspektør Ulla Varnke Egeskov fra koldkrigsmuseet REGAN Vest optegner vi omridset af Danmarks forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig – både den vi har lagt bag os og den vi måske har foran os. 

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding skal ske til hvert enkelt foredrag denne lørdag.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes Historiefestival 2023.

Om festivalen
Bibliotekernes Festival for Historie (BFH) er en årlig indsats, hvor de danske centralbiblioteker, sammen med Det Kgl. Bibliotek, sætter fokus på historie og kulturarv. Spørgsmålet vi adresserer er: Hvordan kan vi skabe større opmærksomhed omkring historie og bibliotekernes mange historiematerialer og digitale samlinger.

Svaret på det spørgsmål er blevet til BFH, en landsdækkende festival med Det Kgl. Bibliotek og folkebibliotekerne som afsender. Over en uge i efteråret (uge 47) byder biblioteker fra landets regioner til hybride arrangementer (streaming + fysisk) med nye aktuelle vinkler på historie og samfund under et bredt tema, der fastsættes årligt.