Om dette arrangement

Tid
13:30 - 16:30
Pris
Gratis
Target

Svend, Knud og Valdemar - et rollespil for de 6-12årige

Rollespilsakademiet kommer på besøg i Skælskør i forbindelse med Familiedagene i Skælskør i ugerne 28 og 29.
Du er i Danmark og året er 1157. landet er splittet af voldelige krige og evige stridigheder mellem adelsmænd og kongesønner, der alle ønsker at besidde kongemagten. Den største kamp om magten over Danmark står mellem Svend, Knud og Valdemar. hvem er den retmæssige konge af Danmark?
I virkelighedens verden blev Knud myrdet af Svend under et møde på Kongsgården i Roskilde og i den borgerkrig der fulgte, kom Valdemar ud som sejrherre... men tænk om det var gået anderledes? Hvad kunne der så være sket?
Igennem en række kampscener får de deltagende børn lov til at lege med både kontrafaktisk historieskrivning og latexvåben. Det bliver lærerigt og helt sikkert sjovt og actionfyldt!
Mange af os kender sikkert sangen om Svend, Knud og Valdemar, men færre af os kender den rigtige historie bag de begivenheder i det 12. århundrede, der førte til at én regent kunne kalde Danmark sit rige.
Vidste du for eksempel at, Valdemar var konge over Jylland? Eller, at Svend regerede Skåne, der dengang var en del af Danmark?
Rollespillet Svend, Knud og Valdemar sætter fokus på en epoke, der var afgørende for senere dansk historie.
Er du klart til et smut tilbage til 1200-tallets danske middelalder? Mød os ved biblioteket i Skælskør. Arrangementet foregår udendørs, så husk passende beklædning.
Husk tilmelding.