Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:45
Pris
Gratis
Target

Foredrag: Livet i middelalderens byer (Skælskør)

Stort set alle større danske byer har deres rødder i middelalderen. Men selv om der for det trænede øje ofte er mange spor af byernes fortid, kan det være meget svært at forestille sig, hvordan livet og dagligdagen egentlig har formet sig for byboerne dengang. Hvad var byernes funktion? Hvordan stod by-befolkningen i forhold til landbefolkningen? Hvor store var byerne?

Vi har overtalt historiker Kåre Johannessen til at dreje to foredrag, et i Korsør og et i Skælskør, hvor vi begges steder får en masse at vide om livet i middelalderens danske byer generelt - deres tidlige historie, deres opbygning, udseende og funktion – men også hvert sted udvalgte fakta om netop den by, foredraget foregår i. 

Og Kåre, som mange vil genkende fra bl.a. Historiequizzen på DR2, lover at tilhørerne undervejs får forklaringen på, hvorfor middelalderens byer var sin tids svar på Internettet! Kåre Johannesen er, med hans egne ord, privatpraktiserende historiker siden 2014. Inden da bl.a. overviking på Museet ved Vikingeborgen Trelleborg, og som inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing F.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.