Skumringsaften med musik, får og en hundeslæde

02.11.13
Hvert år afholder Slagelse Bibliotekerne Skumringsaften i samarbejde med Forening Norden. I år er det mandag 11. november klokken 19.00 og der er lagt op til en hyggelig aften på bibliotekerne.

Hvert år afholder Slagelse Bibliotekerne Skumringsaften i samarbejde med Forening Norden. I år er det mandag 11. november klokken 19.00 og der er lagt op til en hyggelig aften på bibliotekerne.

Vinter i Norden

Isslottet af Tarjei VesaasÅrets tema er ”Vinter i Norden” og teksten der læses højt mens stearinlysene blafrer i mørket er ”Isslottet” af den norske forfatter Tarjei Vesaas. Romanen fik Nordisk Råds Litteraturpris i 1964, for sin fantastiske og realistiske – men tragiske – beskrivelse af to 11åriges pigers møde med et frossent vandfald midt i den norske natur.

Udover oplæsningen, vil de tre biblioteker på hver sin måde udfylde temaet om Vinter i Norden. Det bliver med en blanding af musik, foredrag, hygge samt kaffe og kage.

Får på Korsør Bibliotek

GedPå Korsør Bibliotek fortæller ”Team Får og Ged” – alias Karin Louw og Michael Nørbæk Nielsen fra Tekstilgården på Stevns – blandt andet om hvordan man forvandler rå uld til smukt garn og træ og stål til håndlavede knive efter nordisk tradition. På den musikalske side underholder den lokale gruppe BAR - bestående af Bob Schulze, Albert Nielsen og Ronni Heiker - med nordiske sange. Tilmeld dig her.

En hundeslæde besøger Skælskør Bibliotek

Per Jessen på GrønlandPå Skælskør Bibliotek bliver det rigtig vinter med hård frost, sne, is og hundeslæde, når vi tager højt mod nord. Her kommer Per Jessen og fortæller om sine 26 måneder på Grønland med Siriuspatruljen. Det er et foredrag om en lille dreng, der satte sig et mål og mange år senere udlevede sin drøm – en drøm om storslåede oplevelser under ekstreme forhold. Stig Thorup Rasmussen akkompagner aftenens mange skønne fællessange.Tilmeld dig her.

Slagelse Bibliotek inviterer indenfor til musik

Musikalsk underholdningPå Slagelse Bibliotek er der fokus på det musikalske når elever fra Slagelse Musikskole underholder med dejlig dansk og nordisk musik. Tilmeld dig her.

Biblio Bio på Slagelse Bibliotek viser Skumringsaftensfilm

Som optakt til Skumringsaften vises der, den 7. november kl. 19.00, et mesterligt psykologisk drama af Søren Kragh-Jakobsen på Slagelse Bibliotek. Tilmeld dig her.