Gravel bead drills af keramiker Morten Plesner
Gravel bead drills af keramiker Morten Plesner

Keramikfestival 2023: Udstilling i forhaven

07.07.23
I anledning af årets Keramikfestival bliver bibliotekets forhave (altså stenhaven foran børnebibliotekets vinduer) udsmykket med to keramiske perlekæder skabt af kunstner Morten Plesner.

Morten udforsker tilfældighedens rolle i sin keramiske praksis. Gennem sine eksperimenter med Powerdrill Pottery-teknikken har han skabt to perlekæder bestående af 160 keramiske perler.

Perlekæderne ligger på granittrappen, som om de er blevet placeret til salg i en gigantisk vejbod. Dette visuelle element skaber en kontrast mellem det primitive og det moderne, mellem det håndlavede og det kommercielle. Perlerne er brændt i en træfyret ovn og bærer i sig en følelse af fortidens og fremtidens dybder, et udtryk der minder om et tidsløst arkæologisk fund.

Ved hjælp af sin Powerdrill Pottery-teknik har Morten skabt hver enkelt perle som er formet med præcision og råhed med en boremaskine og værktøjer som vinkeljern og skeer. Han har opnået en utrolig rotationshastighed og påvirkningsfrekvens, der har formet hver eneste perle med en rå og dynamisk æstetik. Den intense kraft og tilfældige bevægelser under processen har efterladt unikke spor og prægninger på overfladen af perlerne.

Kæden symboliserer ikke kun en forbindelse mellem fortiden og nutiden, men samtidig hylder værket også maskinens evne til at forstærke vores kreative kræfter.

Powerdrill Pottery-teknikken, der kombinerer håndværk med maskinelle redskaber, fremhæver fusionen mellem det traditionelle og det moderne.

De to perlekæder er således en kompleks og flerdimensionel udforskning af kædens betydning som et arkæologisk objekt og inviterer os til at reflektere over vores historie, vores spirituelle søgen og vores evne til at forene tradition med innovation...

Læs mere om kunstneren: www.mortenplesner.dk/deep-dive

Og så lige en lille reminder
Bibliotekets parkeringsplads er helt lukket fra mandag aften til og med torsdag omkring kl. 14.00. Bibliotek og Borgerservice har åbent i hele perioden både i bemandet og ubemandet åbningstid. 

Vi håber at vejret bliver forrygende og at massevis af mennesker slår et smut forbi festivallens mange boder og får kigget på Perlekæden i forhaven.