Nu bliver det kriminelt - krimiaften på Skælskør Bibliotek

31.10.13
Den kendte litteraturanmelder Bo Tao Michaelis fører os gennem kriminalromanens historie.

Vi læser krimier som aldrig før, og der udkommer et hav hvert år. Men vi skal ikke mange år tilbage i tiden, for at finde den holdning at kriminalromaner var smuds. Men var de nu det?

Bo Tao Michaelis kommer og fører os gennem kriminalromanens historie, dens genrer, dens fascination og dens helte tirsdag 5. november kl. 19.00.

»For at en krimi kan være en klassiker, skal man kunne læse den igen, selv om man ved, hvem morderen er«, siger Bo Tao Michaëlis.

Bo er en smittende begejstret taler, så mon ikke alle går hjem med en lang liste over krimier, de skal i gang med at læse?

Men hvem er han?
Bo Tao Michaëlis er født i 1948 og mag. art. og cand. mag., men fremfor alt kritiker af og forfatter om krimilitteratur. Han modtog i den sammenhæng den svenske Jan Broberg-kritikerprisen i år 2000 for både formidlende og akademisk behandling af genren på tryk, i presse og på fjernsynsskærm. Han har anmeldt krimiliteratur på Politiken siden 1990, været formand for Det Danske Kriminalakademi og sidder stadigvæk i bestyrelsen for Palle Rosenkrantz-prisen og den danske jury til den skandinaviske glas-nøgle-pris. Der ud over har han skrevet følgende bøger om kriminallitteratur: 'Portræt af småborgeren som privatdetektiv, Raymond Chandlers Philip Marlowe-romaner (1978), Redaktør og bidragyder til 'Mordbogen' (1984) og forfatter til'Verdens 25 bedste kriminalromaner' (2001). Kilde: Det danske kriminalakademi

Tilmeld dig her.