Mød biblioteket til årets Madmarked og Majslabyrint

11.09.14
For femte gang bliver der arrangeret majslabyrint og madmarked på majsmarken ved Teglværksvej i Tystofte lige uden for Skælskør den anden søndag i september fra 10 til 15.

Som de sidste fire år, er der slået en labyrintsti i majsmarken, så det er bare om at tage de gode sko på og se om man kan klare at finde de mange poster, som gemmer sig mellem de mange majsplanter. Som altid gælder det om at finde vej til alle posterne og få stemplet sit deltagerkort. Deltagerkortene bliver udleveret gratis ved indgangen til majslabyrinten til alle, og alle der afleverer dem udfyldte ved målet, deltager i lodtrækningerne om de fine præmier, som markedsboderne har puttet i kassen. Skælskør Erhvervsforening har igen stillet fem gavekort til rådighed, lige som Slagelse Bibliotekerne også har præmier parat til hver lodtrækning. Lodtrækningerne finder sted en gang i timen fra klokken 11 til 15.15.

Der sker meget andet end turen rundt i majsens labyrintiske gange
Som noget helt nyt i år, kan børnene prøve kræfter med en æblepresse, og selv presse lækre lokale æbler til et friskt glas æblemost. Den nye oplevelse koster ikke noget at deltage i, og der er kyndig vejledning af voksne.

En anden ny ting i år er, at Agersø Kro kører gullashkanonen i stilling på markedspladsen for at tilberede gratis smagsprøver af de råvarer, der er dyrket på markerne lige uden for labyrinten.

Kaffeboden er ikke ny, men i år forsøger kagebagerne sig med at bage kager med et stænk af bodernes mange frugt og grøntsagstilbud. De frivillige kagebagere har lovet at bage gulerodskage, rødbedekage, squashkage, græskarkage, æblekage og kartoffelkager. Kagebagerne har lovet at tage opskrifterne med, så man kan gå en tur ned forbi boderne og få fyldt indkøbskurven efter dem.

Kaffeboden byder nu også på mere end kaffe og kage. Her er det også muligt at købe lækre grillede pølser, vand og juice. På madmarkedet bliver der rig lejlighed til at finde smagen af Skælskør blandt rodfrugter, friske jordbær, majs, kartofler, spidskål, honning, friske fisk og hjemmegjort sveskeblommesaft. I de fleste boder kan man smage på varerne, inden man køber ind. Og husk kontanter til brug på markedet, hvis du vil købe kager eller andre lækre sager.

Hvis man trænger til at hvile lidt, men alligevel gerne vil se hele pladsen, kan man tage en tur med Gunner Larsens hestevogn rundt på markedspladsen.

Igen i år vil Bushistorisk Selskab køre i fast rutefart mellem Skælskør, labyrinten og Kanehøj Mølle. Møllen er nemlig igen klar til at modtage besøgende, og møllefolket har haft travlt med at male mel, så man kan få mel malet med vindkraft med hjem. Du kan se bussens køreplan nederst på siden.

Det er Slagelse Bibliotekerne, Thorsbjerggaard, Hunsballe Grønt, Skælskør Erhvervsforening og Vores Urtehave, som står bag arrangementet.

Da det sker på en dyrket mark, er ruten ikke handikap- eller barnevognsvenlig, og man skal huske at have fornuftigt fodtøj på til våd jord.

Veteranbussens køreplan
Skælskør Havn til Majslabyrinten
Afgang kl. 10.00 - ankomst kl. 10.15
Afgang kl. 11.00 - ankomst kl. 11.15
Afgang kl. 12.00 - ankomst kl. 12.15
Afgang kl. 13.00 - ankomst kl. 13.15

Majslabyrinten til Skælskør Havn
Afgang 12.45 - ankomst kl. 13.00
Afgang 14.15 - ankomst kl. 14.30

Majslabyrinten til Kanehøj Mølle
Afgang kl. 11.15 - ankomst kl. 11.30
Afgang kl. 12.15 - ankomst kl. 12.30
Afgang kl. 13.15 - ankomst kl. 13.30

Kanehøj Mølle til Majslabyrinten
Afgang kl. 12.30 - ankomst kl. 12.45
Afgang kl. 14.00 - ankomst kl. 14.15

Billetter købes i bussen - husk kontanter.