Sorg
Colourbox: Sorg

Sorg - fortalt til børn

15.02.18
Hvor lidt vi ellers har lyst til at tænke på det, så er døden en del af menneskets liv. For børn kan det være meget svært at forstå hvor bedstemor eller det elskede kæledyr pludselig er forsvundet hen. Til at hjælpe med snakken kan du her finde en liste over bøger til de mindre børn, der tager fint hånd om hvad død er og hvordan man kan snakke om det.

And, døden og tulipanen
Af Wolf Erlbruch, 2007
Vi møder And, som får en følge svend - Døden. And bliver bekymret,men Døden forsikrer And om, at han bare er der, hvis der skulle ske noget. Døden er ens følgesvend hele livet! De to får udviklet et slags venskab, og And indvier Døden i mange ting. Men til sidst sker det, And dør. Fra 4 år.

Farvel, Hr. Muffin
Af Ulf Nilsson, 2002
Marsvinet Hr. Muffin er gammel og syg og skal snart dø. Den pige der har ham, sender ham breve med sine tanker om hvad døden er, mens han selv tænker tilbage på sit liv. Da han til sidst dør, får han en fin begravelse. Fra 4 år.

Små døde dyr
Af Ulf Nilsson, 2006
Ester finder en død humlebi og starter sammen med sin lillebror og en ven deres eget begravelsesselskab, der går på jagt efter døde dyr, der fortjener en god begravelse. Fra 4 år.

Så blev farfar et spøgelse
Af Kim Fupz Aakeson, 2005
Mor siger, at man bliver en engel, når man dør. Far siger, man bliver til jord. Men Esbens farfar bliver altså til et spøgelse, og så må han og Esben lige ordne noget sammen, før farfar kan få fred. Fra 4 år.

Fabian er vred
Af Line Bundsgård, 2016
Fabians far er død. Fabian bliver nogle gange meget vred. Heldigvis forstår hans mor ham, og de får talt om at man gerne må være vred når nogen er død. Fra 3 år.

Som en fugl
Af Antonie Schneider, 2010
På sine gamle dage flytter bedstemor ind hos Lasse og Lena. Med sig har hun fuglen Chaja. En dag finder de Chaja død i sit bur og bedstemor fortæller da de spørger, at hun også snart skal dø. Fra 3 år.

Drengen der lå i hans seng, mens hans far og damefrisøren så på
Af Kim Fupz Aakeson, 2001
Werners mor er død, og nu bor han sammen med sin far og sin fars nye kone. Men er det bedre at bo sammen med mor i drømmeland? Fra 4 år.

Gud, Thor og oldemor: og de andre oppe i himlen
Af Lotte Salling, 2008
Oldemor er død og på vers forestiller hendes oldebarn sig, hvordan hun hygger sig i himlen med at rydde op og herse med Gud og alle englene. Fra 4 år.

Den fineste historie
Af Brynjulf Jung Tjønn, 2017
Billedbog om Vera, der har mistet sin lillebror, og om Syl, der hver aften bringer ham tilbage til livet igen. Fra 5 år.