Gys
Gys

Nervepirrende gys for børn

27.05.19
Et lille gys er aldrig af vejen og her får du 9 bud på gode gys med alt fra leg med tiden til zombier. Men husk! Det er nok mest gys for de største og dem med stærke nerver!

Sort blod
Af Nicole Boyle Rødtnes, 2013
Alo og Ava mistede deres forældre, da zombie-virussen brød ud. Nu er de 13 år og bor i et nedlagt tivoli sammen med de sidste levende mennesker. Ava arbejder på hospitalet, mens Alo er blevet jæger for at få hævn over zombierne. Begge deres liv kommer i fare, da de drager ud i jagten på en kur. Fra 9 år.

Djævelens lærling
Af Kenneth Bøgh Andersen, 2007
Dydsmønsteret Filip Engell på 13 bliver ved en fejltagelse hentet til Helvede, hvor han skal i lære som den syge Lucifers efterfølger. Men Djævelen begynder hurtigt at tvivle på, om det vil lykkes at få en djævel ud af drengen. Fra 12 år.

Moln – Jorden husker
Af Michael Kamp, 2011
Ni gysernoveller, der foregår i den lille landsby Moln, hvor flere af skolens elever forsvinder på mystisk vis. Der foregår mystiske ting på lærerværelset, når skolebestyrelsen holder møde. Har det noget at gøre med de forsvundne elever og de mange uhyggelige genfærd? Fra 14 år.

Tempus fugit
Af Kenneth Bøgh Andersen, 2014
Victor finder en dag et magisk ur, som kan spole tiden tilbage. Pludselig kan han ændre fortiden og derved selv bestemme fremtiden. Den grænseløse magt giver ham uanede muligheder. Men tiden er ikke let at styre, og måske er nogle ting alligevel forudbestemt? Fra 12 år.

Dukkernes nat
Af R.L. Stine
Tvillingesøstrene Lindy og Kris får hver sin bugtalerdukke, og de bliver hurtigt dygtige bugtalere. Men de specielle dukker begynder efterhånden at opføre sig meget underligt og sære ting sker. Hvem er nu dukke og hvem er dukkefører? Fra 11 år.

Mareridt og myrekryb
Af Nick Clausen, 2016
Syv noveller i gysergenren som med garanti vil give dig mareridt og myrekryb, hvor vi blandt andet møder vampyrer, psykopater, spøgelser, hjemsøgte huse, blodtørstige fugle, dræberfisk og andre genkendelige og hverdagsnære gys, efterfulgt af forfatterens forklaring på hvor han blev inspireret. Fra 10 år.

Coraline
Af Neil Gaiman, 2003
Coraline er netop flyttet ind i et hus med sine travle forældre. En blind dør fører hende ind i et hus, der umiddelbart ligner hendes eget - men med talende rotter, et surrealistisk teater og en ny mor med knapøjne der vil have magten over Coraline og forhindre hende i at komme tilbage til sin egen verden. Fra 11 år.

Kadavermarch
Af Dennis Jürgensen, 2002
Rundt om på jorden genopstår de døde som kødædende zombier pga. gensplejsnings-eksperimenter. Bagmændene - en lille gruppe internationale velhavere - har forskanset sig på "Isslottet" i det nordvestlige Sjælland. Da fattigrøvene opdager det, starter en blodig kamp for overlevelse. Fra 12 år.

De døde vågner
Af Line Kyed Knudsen, 2015
En meteorit rammer Jorden, og 18 år efter udbryder en dødelig epidemi. 18-årige Emily har mistet sine familie og venner, men hun finder sammen med nogle få overlevende. Ofrene for epidemien kommer til live igen, men de er ikke længere mennesker. Hvorfor har Emily og hendes venner overlevet? Fra 12 år.