Om at blive storebror eller storesøster
Colourbox: Om at blive storebror eller storesøster

At blive storebror eller storesøster

15.02.18
For mange børn er historien om hvordan de blev født spændende og særligt når de skal til at være storebror eller storesøster. Her kan I finde bøger om hvordan man kan snakke sammen om familieforøgelse.

Men jeg ønskede mig jo en lillesøster
Af Pauline Oud, 2017
Sofie glæder sig til at få en lillesøster, men får en lillebror i stedet. Sofie er sur, men finder på at give ham dukkekjolen på. Den dag, lillebror ikke længere kan passe kjolen, beslutter hun sig for at bytte ham. Fra 3 år.

En lillesøster til dig
Af Solja Krapu-Kallio, 2016
Mimi skal snart have en lillesøster, men da lillesøster kommer, bliver tingene ikke som Mimi havde forestillet sig, for lillesøster er jo ikke hendes. Fra 3 år.

Tambo den lille elefant
Af Stephanie Schneider, 2016
Tambo er flokkens mindste elefant og det er han rigtigt træt af. Men så en dag kommer der en endnu mindre elefant. Fra 3 år.

Jeg vil høre historier: om at få en lillesøster eller lillebror: og så en om hvordan du blev til
En antologi om at blive storesøster eller storebror, om frustrationerne over at skulle dele forældrenes opmærksomhed og om glæden ved at få en ny lillebror eller lillesøster. Fra 3 år.

Der er en baby i mors mave: din egen tykke bog om at blive storebror eller storesøster
En antologi om at blive storebror eller storesøster. Om forplantningens mysterium, den spændende ventetid, om frustrationerne over den nye baby og glæderne ved at blive storebror eller storesøster. Fra 2 år.

Boltreleg
Af Anette Herzog, 2011
Tre prinsesser ønsker sig en lillebror men undrer sig over, hvor de små børn kommer fra. Kongen og dronningen har meget svært ved at svare på dette spørgsmål. Fra 4 år. 

Min mors mave
Af Julie Engelund Sander, 2014
Babyen i mors mave fortæller sin kommende storebror eller -søster om hvad der sker i maven efterhånden som babyen vokser. På billederne kan man ”kigge ind” og følge med i udviklingen. Fra 2 år.

Blev du til ved et knald?
Af Trine Bundsgaard, 2015
Sofus og Viola er helt med på hvordan en baby kommer ud af mors mave, men hvordan er det lige den kommer derind? Sofus’ lillesøster påstår hun ved det hele, men hun siger bare en masse frække ord og er rigtig irriterende. Fra 4 år. 

Var jeg så derinde - i din mave?
Af Dagmar Geisler, 2010
Mors højgravide veninde, Lise er på besøg. Så spørger jeg om jeg også var inde i mors mave. Og så forklarer mor hvordan jeg var inde i maven og hvordan jeg kom derind og hvordan jeg kom ud igen. Fra 4 år.