Gitte Dan udstiller hundekunster på Skælskør Bibliotek

13.09.13
De mange skøre hundekunster er at se på 1. sal.

Billedkunstner Gitte Dan har sit eget galleri og atelier i baghuset til Algade 24 i Skælskør. Men i september rykker en del af hendes billeder til Skælskør Bibliotek. Med temaet ”hundekunster” udstiller hun en serie collager med hunde som fælles motiv. Med collagerne har Gitte sat sig en bunden opgave, både når det gælder motiv, farvevalg og materiale.  Collagerne er alle holdt i farverne rød, hvid og blå. Der er ingen lige linjer, og materialet er revet groft pap.

Selv siger hun om billederne: ”Det er svært ikke at tillægge dyr følelser. Især hunden – menneskets bedste ven – er en meget udtryksfuld partner. Mine hundecollager er revet ud af groft bemalet pap på lærred. Her befinder hundene sig i mange forskellige situationer og sammenhænge. Måske lidt mere end de fleste hunde oplever i et gennemsnitligt hundeliv. Men meget genkendeligt for deres mennesker.”

Foruden collager arbejder  Gitte med en slags landskabsmalerier i sort/hvid og gråtoner. I disse billeder er grænsen mellem dyr mennesker og landskab ofte flydende. Billederne får på den måde et surrealistisk præg og udfordrer beskueren til selv at digte med. Hun arbejder også med portrætmaleri, som ofte viser personerne i en karakteristisk position. Både landskabsmalerierne og portrætterne er malet på groft papir med anvendelse af kridt, kul og akrylmaling, som giver dem deres egen karakter.

Galleriet i Skælskør har ikke faste åbningstider, men man er velkommen til at kigge ind, når hun arbejder i sit atelier. Se efter skiltet i porten. På galleriets hjemmeside www.gittedan.dk bliver der ½orienteret om galleriets udstillinger og andre aktiviteter.

Kontaktoplysninger:
Galleri Gitte Dan, Algade 24, baghuset, 4230 Skælskør
Privat: Skovvej 10, 4230 Skælskør
Tlf. 4053 0265
E-mail: gitte.dan@osterstrand.dk