Sommerbogen 2022

10.06.22
De Danske Børnebiblioteker inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2022.

Læs og løs udfordringer
For at øge læselysten og læseglæden er kampagnen bygget op om en række udfordringer, som børnene skal løse mens de læser. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrad – børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækningen) om en af de tre hovedpræmier. Hovedpræmien er at tømme en boghandel på 5 minutter.

Alle der deltager på Slagelse Bibliotekerne får derudover lov til at vælge en bog blandt vores Sommerbogs-bøger, når de afleverer et udfyldt læseudfordringsark på deres lokale børnebibliotek.

Du kan finde dit Udfordringsark på biblioteket, inde i vores Sommerblad eller printe det hjemmefra på Læsesporet (nyt vindue) 

Vi glæder os meget til at læse alle anmeldelserne og se hvad I finder på at løse af udfordringerne sommeren gennem. 

I kan følge med på Facebook hele sommeren, hvor vi kommer med bud på hvordan man kan løse udfordringerne på sjoveste vis. 

Baggrunden for Sommerbogen
Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens vigtigste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i sommerferien.