Frøer
Frøer

Red frøerne

24.03.21
DR Ramasjang og biblioteket er gået sammen om at redde frøerne - og til det har vi brug for din hjælp! Du kan læse meget mere om frøer her og finde inspiration til hvordan du kan hjælpe frøerne. Du kan også hente din helt egen frø-redder-pakke på biblioteket (først-til-mølle) med ideer til hvordan du kan hjælpe frøerne. Følg med på vores Facebook side, hvor du hver fredag i april kan møde Fredags Frøer med ideer til weekenden.

Vandhuller skal laves og forbedres, haletudser skal studeres og der skal males trædesten til vores grønne venner. Og vigtigst af alt: Så skal vi lære børnene, at selvom man er lille, så kan man godt gøre en stor forskel. Og vi voksne skal ikke mindst lære af de mindste, at alle gode gerninger for naturen gælder i det store samlede regnskab.

Det som børn i alderen 4-8 år med andre ord kommer til at snakke om dette forår er: FRØER!

Gang i den på biblioteket
På trods af alverdens corona-restriktioner er landets biblioteker også med i stor stil i år. Mere end 100 biblioteker fordelt over hele landet er på den ene eller anden måde involveret i projektet i år.

På Slagelse Biblioteker og Borgerservice kan du tage på videns-skattejagt udenfor bibliotekerne i Korsør, Skælskør og Slagelse fra torsdag 8. april. Du finder frø-jagtens fem poster ophængt i vinduerne. Her kan du med din mobil scanne QR-koden og få mere viden om frøer sammen med Rosa. 

Samme dag åbnes der også op for at du kan hente din egen frø-redder-pakke. Frø-pakker kan hentes i indgangspartierne på Korsør, Skælskør og Slagelse Bibliotek sammen med Click&collect poser torsdage kl. 10-14 og tirsdage kl. 10-17 så længe lager haves - første gang er torsdag 8. april. Med en pose kan du blive inspireret til hvordan du kan hjælpe frøerne. 

Ramasjang fyldes med frøer
RAMASJANG REDDER FRØERNE løber fra starten af april og frem til starten af maj, hvor man både kan se en ny fiktionsserie om en dreng og hans computer-frø (premiere den 1. april), se ugentlige faktashowprogrammer med Rosa Nyholm og Heino (premiere den 9. april), spille et nyt frø-spil på app’en, se en ny musikvideo og finde ny-produceret materiale på DR Skole til børnehaver og indskolingen.

Kys frøen!
Og ja, når vi skriver Kys Frøen, så mener vi naturligvis, at man skal sende et luftkys på minimum 2 meters afstand eller måske udskifte kysset med en albue-hilsen. Om det fungerer i forhold til at lave frøen om til en prins (eller prinsesse), kan vi dog ikke tage ansvaret for.

Hvem står bag?
Hele projektet laves af Ramasjang i samarbejde med en række natur-foreninger og landets biblioteker.

Frøer i bøgerne
Frøer er et lille herligt dyr og der findes massevis af bøger fyldt med frøer - både de bøger, der kan gøre der dig klogere og dem, der er en skøn historie. Du kan se nogle af bibliotekets favoritter nedenfor.