Læs med læsehundene

08.11.23
Mange har ikke hørt om læsehunde, men biblioteket har rent faktisk to af slagsen og de kan findes både i Skælskør og Slagelse. Læs mere om hvad læsehunde kan hjælpe dit barn med.

Læsehunde hjælper børn, der føler det er stressende at læse højt for andre. De hjælper børnene med at få tiltro til deres egne evner som læsere. Det hjælper de svage læsere videre.

Det kan godt være du synes det lyder som noget hokuspokus, men det er det ikke. At få hjælp fra en læsehund betyder nemlig at børnene ikke føler de bliver presset og skal præstere ud over alle grænser. Læsehunden er der som en støtte for dem. Det er en, der er med til at give dem ro og kærlig opmærksomhed, når de har problemer med læsning. Der er aldrig negative kommentarer fra læsehunden og belønning er altid et kærligt lille slik. Det er rendyrket, positiv opmærksom til barnet, der øver læsningens svære kunst.

Et læseforløb varer som oftest seks uger og henvender sig til børn fra 1. – 5. klasse, som har knækket læsekoden, men har ved svært læsningen – eller som mangler motivation til at læse.

Du kan læse mere om læsehundene tilknyttet Skælskør og Slagelse på deres del af Slagelse Bibliotekernes hjemmeside, som du kan finde her (nyt vindue). Begge bibliotekers team står klar til at give børn med læseudfordringer en super rar, afslappende og samtidig motiverende læseoplevelse i bøgernes og bibliotekernes forunderlige verden.

Booking
Her skal du altid kontakte sjaelland@laesehunde.dk og husk der kan være ventetid på læseforløb.

Tags
Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Indy - en læsehund

Af Hanne Mathiasen (2019)
Om hunden Indy, som er en læsehund. Vi følger Indy derhjemme og når hun er i skole og på folkebiblioteket for at få l...
Læs mere