Lær at producere podcasts som de professionelle

03.06.22
Slagelse Bibliotekerne lancerer ny podcastworkshop for skoleelever og deres lærere

Podcastmediet er eksploderet i popularitet over de sidste fem år. Og det er der flere gode grunde til: Podcasts er en personlig og levende måde at formidle historier, viden og synspunkter på. Når vi lytter til dem med høretelefoner på, er det som om vi sidder med til bords ved samtalerne, eller træder ind i lydfortællingens univers. De kan være komplekse og nørdede – underholdende og mainstream – men altid med lytteren i centrum.

Nu slår Slagelse Bibliotekerne dørene op for at kommunens 7.-9. klasser kan komme til podcastworkshop og lære at fortælle historier i lyd. ”Det bliver superkreativt,” fortæller Marianne Olesen, som er musikformidler og har en mangeårig baggrund med lydproduktion og underviser. ”Vi skal ud og optage virkelighedens lyde, indspille speaks i studiet, finde stemningsmusik og klippe det hele sammen. Eleverne ender faktisk med at producere en hel lille podcast.”

Martin Houlind er anden del af bibliotekets podcastmakkerpar. Han har produceret Tegnefilmpodcasten og Filmblast Podcast og har tidligere undervist i mediefag på gymnasiet. Han fortæller at målet er ligetil: ”Eleverne lærer podcastmediet mere indgående at kende. De bliver trænet i at skrive og formidle deres egne, personlige historier. At udtrykke sig i lyd. Og her er nærmest alt muligt.”

Podcastworkshoppen løber af stablen i september og oktober 2022. Slagelse Biblioteker har sendt indbydelse ud til kommunens skoler.

Der er et væld af podcasts for young adults – også på dansk. Har du lyttet til: