Logo Vinterbogen
Logo Vinterbogen

Vinterbogen for lærere

22.01.21
Så er det endnu en gang tid til Vinterbogen - årets store læselystkampagne henvendt til 1. - 6. klasse, der har fokus på at skabe begejstring og læsefællesskab. På denne side kan der findes alle detaljerne om hvordan man deltager som klasse samt hvad man kan vinde. Konkurrencen løber fra 18. januar til den 12. februar.

Kampagnen sætter fokus på at dele begejstringen for at læse og skabe et positivt læsefælleskab i klassen, og der er adgang til et idé-katalog fyldt med sjove aktiviteter, I kan lave i klassen såvel som i fritiden. 

I kan finde inspiration og alle andre materialer på Vinterbogen.dk (nyt vindue)
 
Deltagelse
Kampagnen er stadig bygget op omkring websiden www.vinterbogen.dk – og her skriver børnene anmeldelser af de læste bøger, så børn i hele landet kan lade sig inspirere af hinanden. For at højne kvaliteten af de skrevne anmeldelser på siden, vil der være forskel på hvordan anmeldelsen laves alt efter klassetrin. Derudover skal de enkelte klasser oprettes på vinterbogen.dk for at kunne skrive anmeldelser, og dermed kan man som ansvarlig lærer samle og se elevernes arbejde på www.vinterbogen.dk. I bestemmer helt selv, hvordan I tilrettelægger forløbet, og kan dermed vælge at centrere aktiviteterne i en enkelt af ugerne eller arbejde mere spredt fordelt på alle kampagne-uger. 

Sådan gør I
18.JANUAR - 12.FEBRUAR 2021 I kan deltage i hele eller dele af perioden.

Som lærer skal du oprette din klasse på www.vinterbogen.dk/klasseoprettelse, hvorefter du modtager et link eleverne skal bruge når de laver anmeldelser.

SENEST FREDAG DEN 26. FEBRUAR 2021 skal den ansvarlige lærer sende en mail til mail@vinterbogen.dk med en beskrivelse af klassens arbejde i forbindelse med kampagnen. Har klassen lavet et kreativt produkt (max 30MB), skal dette vedhæftes mailen. Såfremt skolen har andre måder at levere større filer på, er man velkommen til at benytte dette, forudsat at det overholder kommunens retningslinjer for filudveksling og persondata.

Præmierne
Der er fire præmier, som består af forfatter- eller illustratorbesøg til de heldige klasser. Præmierne er fordelt på 1-6. klasse, samt en præmie til den klasse der har arbejdet mest kreativt med læsning, samt deling af læseoplevelser. Vinderne bliver fra i år trukket via lodtrækning (og ikke som tidligere ved antal anmeldelser) – vi vil nemlig gerne fremme den gode læseoplevelse, og give mulighed for, at man alene og i klassen kan arbejde mere i dybden med blot en enkelt titel, hvis det er det, man ønsker. Der er selvfølgelig stadig mulighed for at downloade et læseskema til ophængning i klassen, så alle kan se hvor mange og hvilke titler, der bliver læst. 

For at deltage i lodtrækningen om hovedpræmierne, indsender læreren en beskrivelse af, hvordan klassen har arbejdet med læsning og læseoplevelser i kampagne-perioden – det kan være alt lige fra fremstilling af book-trailers, læsetræer, videoer, højtlæsning, læsemiljøer, mundtlige anmeldelser, teater og meget meget mere! Herefter udtrækkes vinderne og en jury udvælger hvilken klasse, der vinder præmien for den mest kreative deltagelse. 

Har I spørgsmål så henvend jer på biblioteket
– vi håber, I vil være med i Vinterbogen, og vi glæder os til at se jer!

Mange læsehilsner fra Slagelse Bibliotekerne