Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Biblio Bio 19 vises kl. 19.00 den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere er har været vist i den lokale biograf. November tager os til Norge , når vi viser et nyt norsk historisk drama om samernes kamp for deres rettigheder.

Hvilken film, der spilles, kan ses på biblioteket senest en uge før forestillingen.

Denne måneds film:
Alta-konflikten var protester mod vandkraftsudbygning af Altaelven i Finnmark fylke i Norge i 1970'erne og -80'erne. Elven er en del af flodsystemet, Alta-Kautokeino-vassdraget.
Klide: Wiki - https://da.wikipedia.org/wiki/Alta-konflikten

December måned syv-forestilling er et indtagende og medrivende drama om en ung kvindes kamp for samiske rettigheder. Ester (spillet Ella Marie Hætta Isaksen) flytter til Alta i efteråret 1979, hvor hun får job som lærervikar.

For at blive accepteret af kollegerne, vælger hun – som mange før hende – at holde sin samiske baggrund hemmelig, for årtiers undertrykkelse og slet skjult racisme har fået mange samer til at tilpasse sig den norske kultur. Men da Esters fætter, som er samisk aktivist, tager hende med i demonstrationer mod det planlagte vandkraftværk i Altaelven, starter hendes egen opvågning – og rejsen ud af skammen.

Ester kaster sig ind i den konfliktfyldte kamp for bevaring af elven - og for retten til at være sig selv. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Instruktør Ole Glæver. Norge 2023. Spilletid ca. 110 minutter.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.