Biblio Bio - Bibliotekets filmcaféer

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 19

Aftenens film besøger Lunana, en landsby i Bhutan.

Lunana ligger i den fjerneste dal i det bhutanske Himalaya – otte dagvandringer fra nærmeste by og uden elektricitet, internet og hvad en moderne bybo ellers måtte have brug for. Og en sådan en er Ugyen, der bor i Bhutans hovedstad Thimphu, men egentlig drømmer om at flytte til Australien og gøre karriere som musiker. Desværre har hans chef lagt helt andre planer for ham. Som sidste led i læreruddannelsen udstationeres han i Lunana.

Manglen på moderne bekvemmeligheder giver Ugyen abstinenser, men de mennesker, han møder, viser sig hurtigt at kunne opveje alle afsavn.

Bhutan er kendt for at have afløst brutto-national-produktet med en slags brutto-lykke-index, og det smitter – især i disse tider. Udover sin opløftende historie og et højst charmerende persongalleri (inklusive en yakokse), så er filmens bjergtagende landskaber nok til at sende én i godt humør.

Ikke sært, at filmen modtog en Oscar nominering tidligere i år for Bedste internationale film.

Instruktør Pawo Choyning Dorji
Bhutan 2019
Spilletid ca. 100 minutter

Biblio Bio 19 vises kl. 19.00 den første torsdag i måneden. Repertoiret er kunstneriske film, film fra eksotiske filmlande, nye såvel som gamle klassikere og film der ikke tidligere har været vist i den lokale biograf. 

Husk tilmelding - også at melde dig fra, hvis du bliver forhindret.

Vi glæder os til at se dig.