Efterårets arrangementer på dit bibliotek

09.08.22
Efteråret og de mørke aftener står for døren. Vi står derfor klar med et program spækket med oplevelser for hele familien. Efteråret bliver fyldt med forfatterforedrag, fællessang, litteratur og sjov for børn!

Fællesskaber og læseglæde

Bibliotekernes efterårssæson byder på en lang række fællesskaber fulde af hyggelige ting, man kan være fælles om.

Vi skal blandt andet læse sammen, synge, hækle, lytte til god musik, spille brætspil, se film og snakke om podcasts. Listen er lang. Og du kan endda også få hjælp til at lave din egen klub!

Der er naturligvis også en bogcafé på programmet, når personalet anbefaler gode kærlighedsromaner til de lange mørke aftener hen over efteråret.

Den bedste inspiration er dog måske at høre forfatterne selv fortælle, og det bliver der også mulighed for. Vi får blandt andet besøg af Lone Hørslev, Karen Westphal Eriksen og Karl Ove Knausgård, der er med live fra Det kgl. Bibliotek.

Sjov for børn

Sikke et efterår vi går i møde med gang i den for børn! Vi skal nemlig afsted på edderkoppesafari, se teater med Grev gris og den lille Rødhætte og nyde en hyggelig godnathistorie til PyjamasBio.

Der bliver også fuld knald på musikken med koncerterne Ti små tæer på tur, I den mørke Bongo-skov og Læsepadden Pede.

Børnene skal heller ikke snydes for læseklubber. Som sædvanlig starter Bogæderne op igen for børn mellem 10-13 år, og det glæder vi os til!

'Selvgjort' - Tema

Et af efterårets minitemaer er 'Selvgjort', hvor vi sætter fokus på at bruge det man allerede har liggende til noget sjovt, sundt, godt og anvendeligt - i stedet for at købe nyt.

Derfor inviterer vi til foredrag og fællesspisning med Trine Hahnemann, der er en kendt og anerkendt kok både herhjemme og i udlandet til at snakke om bæredygtige smagsoplevelser. Vi skal også til foredrag og workshop med Anna Kjær Voss (Klimamusen) om tøjlapning og høre køkkenhavebogsforfatter og vild-havekonsulent Signe Schrøder fortælle om selvforsyning og at skabe mere liv i haven.

Nordisk November - Tema

Efterårets andet mintema er Nordisk November, hvor vi sætter fokus på Nordens rige og mangfoldige kulturliv. 

Traditionen tro afholder vi Skumringsaften, mens børnene inviteres til Morgengry.

Vi skal se nordiske film med Nordiske filmdage i november og læse nordiske bøger med læseklubben Nordisk November-læseklubben.

Der inviteres også indenfor til musikalsk foredrag med Mette Kathrine Jensen, der er folkemusiker og foredragsholder. Hun vil fortælle om fornemmelser for årstider i Skandinavien. Vi slutter november af med koncerten Danmarksbilleder, hvor to musikere og en skuespiller opfører fortællingen om Danmark.

Dyk ned i efterårets program

Alt det og meget mere kan du læse om i Slagelse Bibliotekernes efterårs program. Du kan hente dit eksemplar på et af bibliotekerne, tjekke vores hjemmeside eller læse den digitale udgave her: https://issuu.com/slagelsebibliotekerne/docs/2022_nr2_web

Tilmelding til arrangementerne, som kræver billetter, åbner den 15. august kl. 10.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne i efteråret. Vi ses!