Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Target

Biblio Bio 14

Biblio Bio viser film om eftermiddagen kl. 14.00 den fjerde torsdag i måneden. I samarbejde med Ældre Sagen i Slagelse viser vi film der appellerer til det brede publikum.

Vi må desværre ikke annoncere med filmens titel udenfor biblioteket, men den kan måske gættes på nedenstående teaser – og hvis ikke, så oplyses titlen på biblioteket.

Biblio Bio viser Oscar nomineret film med Sean Connery og Michael Caine.

Tirsdag 25/8 fyldte den stoute skotte og skuespiller Sir Sean Connery 90 år – adlet i 2000. Han er mest kendt som den første til at spille James Bond, Agent 007, tilbage i 1962 og er efter manges mening stadig den bedste James Bond der har været. Det selvom fem andre skuespillere sidenhen også har spillet den ikoniske rolle. Sean Connery nåede at indspille næsten 70 film inden han træk sig tilbage i 2006, men det er stadig de syv Bond-film han bedst huskes for.

Biblio Bio markerer Sean Connerys runde fødselsdag ved ikke at vise en Bond film, men en storslået, historisk eventyrfilm fra 1975. Hvor han spiller sammen med en anden stor britisk skuespiller, Sir Michael Caine også adlet i 2000.
Det er en af den slags film, der ikke længere laves, hvilket er en skam. Der er tale om mesterinstruktøren John Hustons filmatisering af en historie af den store indisk fødte engelske journalist og forfatter Rudyard Kipling. Den er så fyldt med storslåede scenerier, sublim humor, spænding og skæbnens uundgåelige indblanding, at den i dag huskes som en af filmlærredets største eventyr. 

Sean Connery og Michael Caine spiller, med uimodståelig charme, brede skuldre, og tør, engelsk humor, rollerne som de britiske sergenter Danny Dravot og Peachy Carnehan. Det britiske imperium blev bygget af mænd som dem. Og nu drager de ud for at bygge deres eget imperium: de drager til det fjerne Kafiristan (en del af dagens Afghanistan) for at finde rigdomme, der kan gøre dem til konger. 

Ideen til filmen går mange år tilbage. John Huston havde først forestillet sig Clark Gable og Humphrey Bogart i hovedrollerne. Senere blev Paul Newman og Robert Redford foreslået. Men det var Newman, der foreslog Connery og Caine. Når man har set filmen er det svært at forestille sig andre i dette mesterværk, som Caine har kaldt "den eneste film, jeg har lavet, som folk vil huske efter, at jeg er død." 

Instruktør John Huston

Storbritannien, USA 1975

Spilletid ca. 120 minutter

 

 Arrangementet er gratis, men på grund af coronavirus/COVID-19 kræves tilmelding.