Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Biblio Bio viser anden og sidste del af filmatisering af Marcel Pagnols dobbeltroman fra 1963.

September måneds eftermiddagsfilm er filmatiseringen af anden og sidste del af folkekære franske forfatter Marcel Pagnols storslåede beretning fra 1920ernes og 1930ernes Provence. Første del ”Kilden i Provence” blev vist som eftermiddagsfilm i august.

Ti år er gået siden Jean De Florette døde. Storbonden Papet og hans nevø Ugolin, som forårsagede Jeans død, trives i rigdom. Og Jeans datter, Manon, er nu blevet voksen og forvandlet til en henrivende skønhed, som lever med sine geder i bjergene. Blot synet af hende kan gøre en mand besat, og det er, hvad der sker for Ugolin, da han ser hende bade nøgen i en bjergsø. Men Manon afslører hans og Papets forbrydelse og iscenesætter en djævelsk hævn, som ikke blot skal tilintetgøre dem - men hele landsbyen. Samtidig afsløres også hemmeligheden om hvem Jean De Florette egentlig var. En hemmelighed som chokerer alle. Ikke mindst Manon selv.

I rollerne som storbonden Papet og nevøen ses Yves Montands og Daniel Auteuil, mens Jeans datter Manon spilles af Emmanuelle Beart.

De danske oversættelser af dobbeltromanen kan lånes på dit lokale bibliotek.

Nåede man ikke at se første del, Kilden i Provence, på biblioteket, kan man låne filmen gennem bibliotek.dk eller se filmen på bibliotekernes filmtjeneste Filmstriben.

 

Instruktør Claude Berri

Frankrig 1986

Spilletid ca. 110 minutter

Gratis, men kræver tilmelding.