Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Der vises en skøn blanding af nyere og gamle film, de sjove og de alvorlige – alt sammen film, der spænder bredt. Denne måneds film er en medrivende og munter beretning om Frankrigs første restaurant. Den leverer et veldækket bord med stærke følelser, erotik og humor i et forrygende højt tempo. En hjertevarm og morsom fortælling.

Biblio Bio 14 vises den fjerde torsdag i hver måned i samarbejde med Ældre Sagens lokalkomité i Slagelse. Titlerne offentliggøres på biblioteket senest ugen inden. 

Månedens film: 
En restaurant er et spisested, der mod betaling serverer mad og drikke… Den moderne restaurant har sin oprindelse i det 18. århundredes Frankrig, selv om forløbere kan spores tilbage til romerriget… Efter den franske revolution blev herskabskokkene arbejdsløse og fandt på at åbne restauranter for folket.
Kilde: Wikipedia

Da den stolte kok Pierre Manceron på turbulent vis må forlade sit job hos hertug Chamfort, lægger han detroniseret og nedtrykt alt, hvad der hedder madlavning bag sig. En dag dukker der dog en ung, smuk kvinde op på Mancerons gård, som har hørt om den såkaldte mesterkok og som nu ønsker at være hans lærling. Modvilligt accepterer Manceron at finde forklædet frem igen - En beslutning, der fører til at han og den unge protegé starter Frankrigs første restaurant samtidig med, at revolutionens vinde begynder at blæse gennem landet.

Link til trailer: https://youtu.be/kU2gZQ0YNKk

Instruktør Éric Besnard. Frankrig, 2021. Spilletid ca. 110 minutter. 

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.