Om dette arrangement

Tid
14:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target

Biblio Bio 14

Der vises en skøn blanding af nyere og gamle film, de sjove og de alvorlige – alt sammen film, der spænder bredt. September byder på en Oscar-nomineret film fra 2021 om prinsesse Diana.

Biblio Bio 14 vises den fjerde torsdag i hver måned i samarbejde med Ældre Sagens lokalkomité i Slagelse. Titlerne offentliggøres på biblioteket senest ugen inden. 

Om filmen:
I år er det 25 år siden prinsesse Diana gik bort. Søndag 31. august 1997 omkom den 36-årige prinsesse Diana ved bilulykke i Paris, Frankrig. En begivenhed der kom til at berører en hel verden. I løbet af sit korte liv, nåede hun at blive en rollemodel, et stilikon og beundret ikke kun af sine britiske landsmænd, men også af resten af verden.

Prinsesse Diana er på vej til endnu en juleferie med den royale familie på Sandringham Gods. Hun ved, at ægteskabet med Charles er ved at falde fra hinanden. Han ses ofte med Camilla Parker-Bowles, og Diana er tvunget til at spille den perfekte hustru. Hun er fanget i en umulig rolle og ønsker kun at beskytte sine sønner, Harry og William. Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet. Men denne jul vil alting blive anderledes.

Filmen er instruktøren Pablo Larrains personlig tolkning om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre juledage, der skulle komme til at blive et vendepunkt i Dianas liv. Pablo Larrain er ikke ukendt med at portrættere kendte kvinder. Han har tidligere lavet filmen Jackie om USA’s tidligere førstedame Jacqueline Kennedy.

Det er den unge talentfulde skuespiller Kristen Stewart, der spiller prinsesse Diana og det gør hun så rørende med en sårbarhed og nærvær, der fuldt fortjent udløste en Oscar nominering for bedste kvindelige hovedrolle.

Instruktør Pablo Larrain. Storbritannien, 2021. Spilletid ca. 110 minutter.

Tilmelding:
Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.