Niels Vandrefalk

Om dette arrangement

Tid
14:30 - 16:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Danmark
For voksne

Alle Tiders Holberg

14.09.17
Hvad er hemmeligheden bag Ludvig Holberg – også kaldet “den danske litteraturs fader”? Sløret løftes denne eftermiddag for Holbergs gådefulde kraftpræstation i årene 1722-1727, hvor han skrev 27 komedier på bare 4½ år! Skuespiller og teaterleder Niels Vandrefalk Andersen fortæller levende om Holbergs imponerende præstation og om hvordan Ludvig Holberg reddede det danske sprog fra fortabelse og blev for Norden, hvad Shakespeare er for verden.

Holberg var et vidende menneske, som med sin skarpe pen blandede sig i mange af samfundets aktuelle forhold, samtidig med at han skrev bastante, historiske værker. Holberg skrev sine komedier ”blot til lyst”, og tjente ikke en krone på dem, men efterlod sig alligevel en betragtelig formue. Dette, og udsagnet ”Jeg skriver bøger, fordi jeg ikke kan lave børn”, vil Niels Vandrefalk Andersen også uddybe i sin optræden.

Foredraget er en del af kampagnen ‘Historier om Danmark’, som er lavet i samarbejde med DR, Kulturstyrelsen samt arkiver, museer og biblioteker landet over.

Billetter koster 50 kroner, inklusive kaffe og kage.