Lektørudtalelse

Forfatter: Mette Balle Christensen

Kort om bogen

En ny dreng starter i 6.A. Han hedder Heino og er mega sej. Vennerne Mango og Dizzy gør alt for at blive gode venner med ham, men det viser sig, at det måske slet ikke er så smart med en ven som Heino. Højtlæsning og selvlæsning fra 11 år

Beskrivelse

Mango og Dizzy er bedste venner. De går i 6.A. I klassen går også skønne Alberte, som Dizzy er forelsket i. En dag starter Heino i deres klasse. Han kan gå på hænder og hører ikke efter, hvad læreren siger. Mango og Dizzy synes, Heino er sej og vil gerne være venner med ham. Men det viser sig, at Heino ikke er en særlig god ven, og inden drengene får set sig om, er de involveret i noget, de ikke kan komme ud af igen. Heino ejer nemlig en masse udstyr, der kan filme og optage, og Dizzy må gøre Heino tjenester for at en film af Alberte, der klæder om til idræt, ikke ender på YouTube. Men hvor langt vil Dizzy gå?

Vurdering

Handlingen og personerne fremstår lidt urealistiske, men når læseren lægger det fra sig, er budskabet klart. Mange børn vil derfor kunne genkende situationen. Hvor langt vil man gå for et venskab? Og hvordan passer man på, at ens telefon ikke bliver misbrugt til at mobbe andre?

Andre bøger om samme emne

Bogen kan sammenlignes med Shitstorm eller Selfie Simon