Seniorer

Tilbud til dig, der gerne vil bruge biblioteket, selvom du har særlige behov.

Biblioteket Kommer
Kan du ikke selv komme på biblioteket pga. handicap, sygdom eller alder, er Biblioteket Kommer-ordningen måske noget for dig.

Biblioteket Kommer-ordningen omfatter udbringning og afhentning af Slagelse Bibliotekernes egne materialer af bøger, lydbøger og musik-CD'er, og den er helt gratis.

Du bliver tilknyttet en bibliotekar, der samler materialerne efter dine ønsker og interesser.

Du er altid velkommen til at skrive en ønskeseddel eller ringe til din bibliotekar, hvis du har særlige ønsker. Hvis titlerne er udlånt reserverer vi dem til dig. Der kan være lang ventetid på de meget nye eller populære titler.

Vi sørger for, at materialerne bliver bragt hjem til dig hver anden måned og afhenter samtidig lån fra forrige levering.

Hvis du er interesseret i at blive tilmeldt ordningen, er du velkommen til at ringe til Slagelse Biblioteker og Borgerservice på tlf. 58 57 57 57 eller skrive en mail til Heidie Schjøtt Grummesgaard på heidg@slagelse.dk

Demensvenligt Bibliotek
Er du dement eller pårørende til en dement har vi særlige tilbud til dig.

Bibliotekerne i Korsør, Skælskør og Slagelse er demensvenlige biblioteker. Det betyder, at personalet er blevet undervist i, hvad demens er, og har fået information om, hvordan vi lettere kan hjælpe demente, når vi møder dem i vores dagligdag.

Demente har ofte problemer med at koncentrere sig om at læse tekst, og derfor kan bibliotekets udvalg af lydbøger, film og musik være en stor hjælp. Bøger med stor skrift - eller letlæste bøger er også en mulighed, for dem, som kan klare at læse selv.

Vi tilbyder også bøger som egner sig til godt til højtlæsning, fx erindringer, bøger om gamle dage og eventyr, og vi har et udvalg af fagbøger og film om det at være dement eller pårørende til en dement. Du kan læse vores folder med bøger og film om demens her.

Fra august 2018 er det også muligt at låne en erindringskasse med hjem fra biblioteket. En erindringskasse indeholder ting og sager fra 1940/50’erne, 1950/60’erne eller 1960/70’erne, og kan bruges som udgangspunkt for en samtale mellem en dement og de pårørende, fordi genstandene i kassen kan vække glemte minder hos den demente.

Læs mere om demens hos Alzheimersforeningen og kontakte os for yderligere information på tlf. 58 57 57 57.

Lydavis
Hver onsdag udgiver biblioteket ”Slagelse Lydavis” for kommunens blinde, svagtseende eller læsehandicappede borgere, som ikke kan læse en trykt avis.

Lydavisen indeholder artikler, navnestof og kommunale meddelelser fra lokale aviser som Sjællandske, Ugenyt, Korsør Posten, Skælskør Avis og Søndagsavisen.

Teknik
Lydavisen er indtalt på cd i DAISY format, som er specielt beregnet på blinde, svagtseende og læsehandicappede. DAISY-cden kan afspilles i alle afspillere der kan spille mp3, men det kræver en særlig DAISY-afspiller hvis man vil have adgang til at vælge bestemte artikler eller hvis afspilleren skal kunne huske hvor aflytningen evt. er blevet afbrudt.

Hvordan bliver jeg tilmeldt ”Lydavisen”?
For at komme med i ordningen - og derefter modtage lydavisen en gang om ugen - skal du henvende dig til Slagelse Bibliotekerne på tlf. 58 57 57 57.

For at blive visiteret til en gratis DAISY-afspiller skal du kontakte Slagelse Kommune via Tale-Høre-Syn på tlf. 58 57 57 60.