Projekt Bogstart

07.06.13
Slagelse Bibliotekerne er med i et projekt, der hedder Bogstart. Biblioteksmedarbejdere tager ud og besøger små nye verdensborgere og medbringer bogstartpakker til dem.

Slagelse Bibliotekerne er med i et projekt, der hedder Bogstart. Biblioteksmedarbejdere tager ud og besøger små nye verdensborgere og medbringer bogstartpakker til dem. Formålet er at udbygge forældrenes gode samvær med børnene via de fantastiske oplevelser, der gemmer sig i bøgerne.

Børnene får udleveret i alt fire bogpakker. En når de er henholdsvis et halvt år, et helt, halvandet og tre år gamle. I pakkerne er der bøger og cd’er – og til forældrene er der gode læsetips og råd om betydningen af det at læse med sit barn, allerede fra det er ganske lille. Efter to besøg hos familien inviteres barnet, når det er halvandet år gammelt, sammen med sine forældre på biblioteket til et arrangement, hvor de introduceres til børnebiblioteket.

Idéen med Bogstart er at give børnene masser af gode oplevelser med børnelitteratur og medvirke til, at børn er inde i en god sproglig udvikling, når de starter i skolen. Den sproglige udvikling sker igennem samværet omkring oplæsning, sang, rim og remser - alt sammen noget, der er med til at gøre børnene læseklare. Jo flere ord et barn kan, jo lettere lærer barnet at læse.

Bogstart er landsdækkende og har indtil videre kørt i fire år. Det finansieres af staten via satspuljemidlerne, der er øremærket til forebyggende indsats for udsatte grupper. I Slagelse Kommune er det børn fra Nordbyen i Slagelse, der er de glade modtagere af bogpakkerne.