NYHED! Selvbetjent bibliotek i Slagelse

27.05.21
Fra på tirsdag den 1. juni kan du komme på biblioteket hver dag - også i weekenden. Slagelse Bibliotek har åbent som følger: Mandag til torsdag kl. 8 til 20, og fredag til søndag kl. 8 til 17. Det betyder, at du kan besøge biblioteket på det tidspunkt der passer dig bedst.

For mange er det et plus at få muligheden for at tilrettelægge sit biblioteksbesøg, så det passer bedst ind i deres dagligdag. Men vi ved også, at det måske kan skabe problemer, og du kan derfor finde svar på en del af de spørgsmål du må have på denne side. Finder du ikke svar her, er du velkommen til at ringe til Slagelse Bibliotek i den bemandede åbningstid på tlf. 58 57 57 57 eller du kan sende en mail til: biblioteket.

Skælskør Bibliotek genåbner samtidig det selvbetjente bibliotek den 1. juni, men med nye åbningstider. Åbningstiderne er mandag til torsdag kl. 8 til 20, og fredag til søndag kl. 8 til 17. Se den betjente åbningstid her.

Bibliotekets personale forsvinder ikke, og du kan stadig komme på biblioteket i betjent åbningstid og få hjælp.

Spørgsmål og svar om det ubemandede bibliotek i Slagelse:

Hvem kan bruge det selvbetjente bibliotek?
Alle, der er oprettet som låner kan lukke sig ind på biblioteket. Vær opmærksom på at du kun må lukke andre ind, hvis det er nogen du følges med - og alle skal kunne fremvise sundhedskort/gyldigt ID.
Obs! Når du lukker dig ind, bliver du registreret med navn og adresse. Af hensyn til din tryghed og for at undgå tyveri og hærværk er der videoovervågning.

Kan alle låne?
Man kan kun låne materialer, hvis man er oprettet som låner. Alle kan blive oprettet som låner i den bemandede åbningstid ved hjælp af deres sundhedskort eller oprette sig som låner vha. NemID. Personer under 18 år skal udfylde indmeldelsesblanket med underskrift fra forældre / værge.
Læs mere om indmeldelse her

Skal jeg klare mig selv?
Nej, ikke helt. Der vil være biblioteksværter, som kan guide dig i lokalet, men de kan ikke hjælpe dig med bibliotekariske opgaver fx søgning, betaling m.m. Derfor skal du selv låne, aflevere og reservere dine materialer.
Du kan bruge bibliotekets trådløse wifi (biblioteket) samt læse aviser og tidsskrifter gratis. Der er også mulighed for at printe eller benytte kopimaskine mod betaling på mobilepay eller kreditkort.

Hvordan kommer jeg ind?
Du skal benytte indgangen ved Stenstuegade for at lukke dig ind i den selvbetjente åbningstid. Her skal du skanne dit sundhedskort eller lånerkort i boksen ved højre side af døren, derefter låser døren op, og du kan gå ind. Du kan også komme ind ved at taste dit CPR- eller lånerkortnummer på touch-skærmen. Vær opmærksom på at du kun må lukke andre ind, hvis det er nogen du følges med. Hvis du lukker andre ind og de opfører sig uhensigtsmæssigt bliver du udelukket fra brug af biblioteket.

Hvordan afhenter jeg materialer? 
Alle de materialer, der står klar til afhentning, står i nummerorden på reolen på væggen til venstre for afleveringsmaskinerne. Hvis du ikke har afhentningsnummeret med, kan du få oplyst dette på selvbetjeningsautomaten ved at trykke på statusknappen. Når du har fundet dit materiale, skal du huske at låne det på selvbetjeningsautomaten.

Hvordan låner jeg?
Når du låner på selvbetjeningsautomaten, skal du sikre dig, at der står "udlånt" med sort skrift ud for alt det materiale, du tager med dig. Står der en tekst med rød skrift, kan det skyldes at tyverialarmen ikke er deaktiveret og du skal derfor lægge bogen på pladen endnu en gang. Den røde tekst kan dog også indikere andre problemer, som at materialet f.eks. er reserveret til en anden låner.
OBS! Du skal være oprettet som låner for at kunne låne.

Hvordan afleverer jeg?
Du afleverer dine materialer ved afleveringsmaskinerne, du skal blot følge instrukserne på skærmene.

Hvad gør jeg hvis alarmen hyler ved udgangen?
Det kan betyde, at dit materiale ikke er blevet korrekt registreret. Hvis dette sker, skal du kontrollere om materialet står på din udlånskvittering. Hvis materialet ikke er på kvitteringen, skal du udlåne materialet igen. Vær opmærksom på at teksten ud for udlån er sort.
Hvis materialet står på din kvittering, kan du tage det med, selvom alarmen hyler.

Hvordan kommer jeg ud?
Døren åbner automatisk, når du går hen til den. Når biblioteket lukker låser døren automatisk og rumalarm bliver slået til  - du skal derfor sørge for at forlade biblioteket inden lukketid. Du bliver mindet om tiden af biblioteksværterne, samt udkald i højtalerne.

Hvornår er der åbent?
Se åbningstiderne HER