Illustration: Tove Krebs Lange

ÆllebælleMAJFortælle 2024

24.04.24
I hele maj måned skal vi have det sjovt med ÆllebælleMAJFortælle - en festival for alle børn i alderen 0-3 år - og sikke vi glæder os!

Som del af årets ÆllebælleMAJFortælle-festival har vi endnu engang fået udgivet en knald-flot bog, som deles ud til alle børn mellem 0-3 år i Slagelse Kommune.

I alt over 3000 børn får boggaven Hov! Hørte du det? Bogen er skrevet og illustreret af Tove Krebs Lange. Den handler om Mariehøne og Snudebille, som er på vej til Biens fødselsdagsfest. På vejen møder de mange forskellelige dyr og kommer ud for en spændende oplevelser. Undervejs hører de en masse forskellige lyde i naturen. Hov! Hørte du det? Hvad mon det er, de kan høre?

Udover at alle børn mellem 0-3 år i kommunen får bogen har vi valgt at understøtte dialogisk læsning i daginstitutionerne ved at hver daginstitution og dagplejer får en pose, hvor bogen ligger i samt ting, der passer til bogen, f.eks. en sød bi. I posen ligger der også et inspirationshæfte, hvor pædagogerne kan få ideer til, hvordan de kan arbejde med bogen.

Hov! Hørte du det? handler i høj grad om naturen og naturens lyde, så vi håber, at bogen vil inspirere børn og deres voksne til at komme ud og få sig en på opleveren. Vi har fundet en række links til sider, som måske kan inspirere til nye friluftsoplevelser. Der er både inspiration fra Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Naturekspeditionen og andre:

Mangfoldighed i naturen

Naturens Dag

Naturekspeditionen

Slip børnene fri i naturen

Vi glæder os til at se jer på biblioteket og håber at I får stor glæde af bogen!

Om ÆllebælleMAJFortælle:

ÆllebælleMAJFortælle er en tilbagevendende del af projekt VestLÆSland, der arbejder med at sætte fokus på litteratur- og læseindsats for alle børn i alderen 0-3 år. Formålet er at introducere børn til litteratur i alle dens former. Det vil for eksempel være fortællinger, rim, remser, musiktekster, illustrationer, teater, lydbøger og traditionelle bøger. 

Den tidlige indsats på læseområdet kan have stor betydning for barnets udvikling samt fysiske og psykiske sundhed. Undersøgelser har vist, at en tidlig indsats kan afhjælpe social ulighed, styrke børnenes sprog og dermed også deres evne til at lære at læse og på sigt tage en uddannelse. Dertil giver højtlæsning en række gevinster som ro, koncentration og fællesskab.

Om VestLÆSland:

VestLÆSland består af bibliotekerne i Lejre, Sorø, Slagelse, Ringsted, Kalundborg og Odsherred Kommune, der alle samarbejder om en særlig læseindsats for de mindste i årene 2021 til 2024. Initiativet er finansieret af Kulturregion Midt- og Vestsjælland, som gennem en fireårig periode sikrer, at de mindste børn og deres familier vil få et helt særligt tilbud fra bibliotekerne i kulturregionen. Læs mere om VestLÆSland HER

Du kan også læse mere om vores forskellige arrangementer for de 0-3 årige i maj måned HER OBS: Mange af arrangementerne er kun for institutioner

Illustration af Tove Krebs Lange