Læseklub for ordblinde på biblioteket

05.08.13

Er du ordblind eller har du svært ved at læse? På biblioteket er der også muligheder for folk, der elsker gode historier, men har svært ved at læse dem selv.

AOF’s Ordskole og Slagelse Bibliotekerne inviterer som noget helt nyt ordblinde og mennesker med læsevanskeligheder til en læseklub, hvor du kan opleve glæden ved den gode historie, selvom du har svært ved at læse. Læseklubben mødes hver eller hver anden uge - første gang torsdag den 29. august klokken 16.00 på Biblioteket i Slagelse.

Guidet fælleslæsning

I læseklubben har man guidet fælleslæsning, som gør det nemmere for folk med læsevanskeligheder at ”komme igennem en bog”. Fælleslæsningen bliver guidet af ordblindeundeerviser fra AOF som både ved noget om litteratur og læseteknik, og som har stor erfaring i at arbejde med mennesker med læsevanskeligheder.

Der læses gode bøger, der er overskuelige, ofte kortere og bearbejdede udgaver. Du slipper for at læse tykke bøger fra gang til gang, men læser mindre afsnit eller får dem læst højt.

Ny viden, der gør læsningen lettere

Via læseklubben kan du få adgang til viden og læseoplevelser på lige fod med andre. Der skaffes gode bøger til fælleslæsning og der ses på mulighederne på biblioteket og på ordblindebiblioteket NOTA. Derudover får du viden om IT-hjælpemidler, der gør læsningen lettere.

Du kan få råd og vejledning i, hvordan hjælpemidler og teknologiske løsninger kan hjælpe. Du kan få flere læseoplevelser, men også blive bedre til at læse, stave og skrive selv.

Det er gratis at være med. Har du lyst til at bruge et par timer i hyggeligt selskab med en god fortælling og en kop kaffe, så er læseklubben noget for dig. Tilmelding til Anette Christensen på mail afc@aofcenter-sjs.dk eller telefon 21 34 86 60.