It for nybegyndere – tilmeld dig nu

21.08.13

Forbinder du en ”mus” med alt andet end en computer? Er du usikker på, hvad du skal gøre med computeren, når du har tændt den? Føler du dig hægtet af, når nogen snakker om at finde noget på nettet? Bliver du usikker, hvis nogen spørger efter din e-mail adresse, fordi du ikke ved, hvordan man opretter og administrerer sådan en? Så er kursusrækken ”It for nybegyndere” noget for dig. Slagelse Bibliotekerne har netop åbnet op for tilmelding til efterårets kurser.

Er du en af dem, der aldrig er blevet fortrolig med en computer, men gerne vil lære alt hvad der er nødvendigt for at komme i gang med at bruge en computer, så er det nu du skal tilmelde dig kursusrækken ”It for nybegyndere”.

”It for nybegyndere” er en kursusrække på fire undervisningslektioner samt indlagte læringscafeer imellem undervisningslektionerne og som foregår på bibliotekerne i Korsør, Skælskør og Slagelse.

Fire kursusgange - for absolut nybegyndere
Al begyndelse er svær. Det gælder også når man skal lære at bruge en computer. I denne digitale tidsalder, hvor du nærmest ikke længere kan undgå at bruge en computer, hvis du skal kommunikere med det offentlige eller holde kontakten med venner og bekendte, er det et must for mange, at kunne bruge en computer.

”It for nybegyndere” er tilrettelagt til absolut nybegyndere, og der vil være god tid til spørgsmål og øvelser. Første undervisningslektion starter med den helt grundlæggende introduktion til, hvordan computeren fungerer – herunder lærer du hvordan computeren tændes, musen bruges og hvordan du åbner et program.  Anden og tredje undervisningslektion handler om internettet. Her lærer du om basale funktioner som at komme ind på en bestemt hjemmeside og finde hjemmesider med ting, der interesserer dig.

Sidste undervisningsgang handler om e-mail. Du får hjælp til at oprette en e-mailadresse, der kan bruges fra alle computere med internetadgang, lige meget hvor i verden du er. Du lærer også hvad e-mail er, og hvordan det fungerer.

De fire undervisningsgange udgør en samlet række, og man tilmelder sig derfor til hele rækken. Kurserne starter i Slagelse mandag den 2. september, i Korsør tirsdag den 3. september og i Skælskør torsdag den 4. september.

Læringscaféer mellem undervisningen
Selvom du i samtlige undervisningslektioner får god tid til at prøve dig frem selv, er der mange der får meget ud af at prøve deres nye it kompetencer af på egen hånd. Derfor er der mellem undervisningsgangene indlagt tre cafeer, hvor du kan komme og øve videre med det som du netop har lært på kurserne. På læringscaféerne vil der være en af underviserne tilstede, som kan hjælpe dig, hvis du går i stå.

Tilmeld dig nu
Undervisningen foregår:

Slagelse: Mandage i uge 36, 37, 39 og 41
Korsør: Tirsdage i uge 36, 37, 39 og 41
Skælskør: Torsdage i uge 36, 37, 39 og 41

Læringscaféerne foregår samme ugedag og i samme tidsrum som undervisningslektionerne på de tre biblioteker men i uge 38, 40 og 42.

Læs mere og tilmeld dig ”It for nybegyndere” her