Gyldendal podcast

Podcasts om litteratur

12.05.20
Lyt med når forfatterne fortæller om deres læseoplevelser...

Forlaget Gyldendal har produceret podcasts med masser af litteratursnak. Her kan du møde Klaus Rohtstein, Kaspar Colling Nielsen, Anne Lise Marstrand Jørgensen og mange flere, der fortæller om deres forhold til litteratur og anbefaler gode bøger. 

Lyt ubegrænset på eReolen

Podcasts på eReolen er ”blå”, det vil sige, at de kan lånes ud over de sædvanlige kvoter – ligesom eReolens ekstra titler.    

Det er derfor muligt at høre en hel serie uden at ramme loftet – og du kan stadig låne samme antal ebøger og lydbøger som før.  Afspilningen foregår, ligesom når man afspiller en lydbog, og podcasts kan downloades i eReolens app – præcis som ebøger og lydbøger.

I øjeblikket kan du finde omkring 160 podcasts fordelt på ca. 11 forskellige serier, og der kommer flere til.  Her er podcasts om historie og teknologi, om forfattere og bøger og om yoga og meditation.   
 

Thomas Blackman og Katherine Diez om 2 bøger der kan ændre dit liv
Af Thomas Blackman og Katherine Diez, 2018

Litteraturanmelder Katherine Diez og musiker og TV-vært Thomas Blackman fortæller hver især om deres forhold til litteratur og anbefaler bøger som har gjort specielt indtryk på dem.

Flemming Møldrup og Tine Høeg om 2 bøger der kan ændre dit liv
Af Flemming Møldrup og Tine Høeg, 2018

Forfatter og TV-vært Flemming Møldrup og forfatter og vinder af Debutantprisen 2017 Tine Høeg fortæller om deres forhold til litteratur og anbefaler bøger som har gjort et specielt indtryk på dem.

Kaspar Colling Nielsen om dødsangst, hurtige hunde og hemmelige digte
Af Kaspar Colling Nielsen, 2018

I samtalen med forfatteren Kaspar Colling Nielsen bliver der talt om fodbold, Afrika og dødsangst.  

Anne Lise Marstrand-Jørgensen om nedlagte pornoforetninger og skrivemetoder
Af Anne Lise Marstrand-Jørgensen, 2018

I samtalen med forfatteren Anne Lise Marstrand Jørgensen sættes der fokus på skrivemetoder og –processer, skriveblokeringer og om at skrive skønlitteratur.   

Caspar Eric og Katinka om 2 bøger der kan ændre dit liv
Af Caspar Eric og Katinka, 2018

Digteren Caspar Eric og sangerinden Katinka fortæller om deres forhold til litteratur og anbefaler bøger som har gjort specielt indtryk på dem.

Uffe Elbæk og Sofie Diemer om 2 bøger der kan ændre dit liv
Af Uffe Elbæk og Sofie Diemer, 2018

Politiker Uffe Elbæk og forfatter Sofie Diemer fortæller hver især om deres forhold til litteratur og anbefaler bøger som har gjort specielt indtryk på dem.

Iben Mondrup – Tabita er ukrænkelig
Af Iben Mondrup, 2020

Podcast med forfatteren Iben Mondrup om hendes roman ”Tabita”, om nervøsiteten inden en bogudgivelse og om at bruge sin grønlandske opvækst som baggrund i sine romaner.

Carsten Jensen – de er også mennesker
Af Carsten Jensen, 2019

Podcast med Carsten Jensen om hans bog ”Hovedspringere. Om mennesker på flugt og kunsten at modstå tyngdekraftens fristelse”, om vores måde at tale om flygtninge på og forfatterens korte karriere som aktivist.