Dick lit – kun for mænd og andre nysgerrige

28.04.20
Begrebet dick lit dukkede op i halvfemserne som et humoristisk ordspil over chick lit. Den mandlige version handler om mænd, og er skrevet af mænd. Om kærlighed, parforhold, forelskelse, sex og identitet – og ikke nødvendigvis om det hele eller i ovennævnte rækkefølge. Her er 9 go’e bud på dick lit fra eReolen - men langt de fleste kan du også finde på Slagelse Bibliotekerne. Husk du skal være oprettet som låner, på Slagelse Bibliotekerne for at bruge eReolen.

Skal vi knalde, mens vi venter?
Mikael Strøm Eriksen, 2019

Roman om advokaten Ditlev Munch, hans jagt på kærligheden og specielt om hans betagelse af og forelskelse i den skønne Helena.

Findes som Ebog og lydbog.
 

Restferie
Tommy Jaud, 2015

Peter er 37 år, arbejder med PR for et bryggeri, bor med sin kæreste og kan godt lide at hænge ud med vennerne og drikke øl. Han gør et hæsblæsende forsøg på at slippe langt udenom ægteskab, hverdag og børn.

Findes som Ebog

Alle mine venner er superhelte
Andrew Kaufman, 2009

Finurlig allegorisk lille roman, hvor en ung nygift mand i et humoristisk og tankevækkende superhelte-univers søger at forstå og vinde den ofte svære kærlighed mellem mand og kvinde.

Findes som Ebog og lydbog
 

Far, mor og børn
Chad Kultgen, 2015

Satirisk roman om to generationers svære balancegang mellem on- og offline livet. Om at navigere og drage egne personlige seksuelle grænser i et overseksualiseret samfund. 

Findes som Ebog og lydbog.
 

Patterson - sort ko, hvid mælk 
Kasper Syhler, 2011

Patterson er for sig selv universets centrum, og Irene har fundet sig i ham i mange år. Den dag, han får udgivet en samling Haiku-digte, går hun, og han må prøve at affinde sig med verden og sig selv.

Findes som Ebog. 
 

Hele byen ved det
Michael Robak, 2014

Fyrreårige Tommy har arbejdet på statsradioen, men er nu blevet fyret. Hans kæreste har forladt ham og han prøver at dulme sin krise med tilfældig sex og alkohol. Men det, der virkelig virker er at sende afslørende anonyme breve om andre folks utroskab. I hvert fald for en stund.

Findes som Ebog.
 

Muligheden af en ø
Michel Houellebecq, 2005

I dialoger mellem den tarvelige stand-up-komiker Daniel og hans to kloninger 1000 år senere lykkes det den kontroversielle forfatter at komme rundt om alle sine misantropiske holdninger til kærlighed, sex, alderdommen kontra dyrkelsen af ungdommen og samfundet i almindelighed.

Findes som Ebog.
 

Kraftidiot
Tommy Jaud, 2008

Simon er alene og nærmer sig de 30. Han søger desperat en partner eller bare et knald, men hans kiksethed kommer konstant i vejen.

Findes som Ebog.
 

Puls 
Julian Barnes, 2014

14 noveller der kredser om mennesker i midtvejskrise, vanskelige parhold, ægteskaber og alt det usagte. Man møder bl.a. fraskilte mænd på jagt efter bekræftigelse og vennepar som kan snakke om alt og især politik og sex, men netop ikke om kærligheden.

Findes som Ebog.