Filmstriben - Engeland til Skotland og lidt længere…

Briterne har et ganske særligt greb på at blande drama, socialrealisme og komedie. Nogle gange vinder dramaet over komedien, andre gange er komedien både grov og barok. Man kommer rundt i randområderne, møder skæve eksistenser, hjertevarme, bliver en gang imellem rørt, andre gange klogere, tit overrasket – og altid underholdt!

Husk du skal være oprettet som låner samt bosat i kommunen for at kunne benytte tilbuddet. 

Looking for Eric, 2009

Da hans stedsøn får rodet sig ud i noget skidt med en lokal bølle, og han samtidig skal mødes med den kvinde han elskede, men forlod for 30 år siden, må Eric søge hjælp hos sin imaginære ven, der er ingen ringere end verdens bedste fodboldspiller Eric Cantona. En alvorlig komedie, hvor både Cantona og havenisser er på rollelisten.
 

Fisherman's friends, 2019

Musikmanageren Danny strander i Cornwall efter en polterabendtur. Hans ophold starter modvilligt, men modviljen svinder, da han får øje på en gruppe fiskere, der synger sømandsviser, som går lige i hjertet og tårekanalerne. Og så har en af fiskerne en begavet og charmerende datter, som ikke sådan lige bider på krogen. ”Fisherman’s friends” er baseret på den utrolige og sande historie om ti erfarne fiskere, som gik fra at optræde på den lokale pub i Port Isaac til udsolgte stadionkoncerter og en guldrandet pladekontrakt. En hjertevarm, humoristisk og musikalsk film.
 

The angels' share, 2012

Den unge Robbie slipper med samfundstjeneste efter et voldeligt overfald, fordi hans kæreste venter barn. Det brogede hold han aftjener straffen med, ledes af den faderlige Harry, der hjælper og tror på Robbie og finder hans særlige styrke, der måske kan hjælpe ham videre: Han har næse for whisky! En skotsk komedie – med kilt, whisky og gummisko.
 

Billy Elliot, 2000

11-årige Billy Elliot lever i en lille engelsk mineby, hvor der er strejke, så faderen er både uden arbejde og penge. Faderen ønsker, at Billy skal gå til boksning, men Billy vil meget hellere danse ballet. Drama.
 

The bookshop, 2017

Året er 1959. Florence Green ankommer til en lille by i det østlige England, fast besluttet på at virkeliggøre sin drøm om at åbne og drive en boghandel.
Hendes ambitioner bliver dog hurtigt udfordret, da hun møder høflig men også hård og hensynsløs modstand fra stærke lokale kræfter i det lille bysamfund. I modgangens mørke opstår også lys gennem kærligheden til litteraturen, der bringer nye venskaber ind i Florences liv. "The bookshop" er klassisk engelsk drama baseret på bogen af samme navn af Penelope Fitzgerald.
 

Brassed off, 1996

Det ser sort ud for arbejderne i den engelske kulmine-by Grimley i 1990'erne, da lukning af arbejdspladsen truer. Humøret holdes oppe af sammenholdet og dirigenten for minebyens hornorkester. En ny musiker i orkesteret sætter også stemningen i vejret. En musikalsk komedie, ”i familie med” The Full Monty.
 

Philomena, 2013

I 1950'ernes Irland bliver teenageren Philomena gravid, hvorefter hun bliver sendt i kloster. Hun får en søn, som nonnerne bortadopterer til et rigt amerikansk par. Journalisten Martin Sixsmith ser en god historie i Philomena og tilbyder at hjælpe hende med at finde sønnen. Irsk drama.
 

Min lejlighed i Paris, 2014

Den i egne øjne mislykkede Mathias Gold er på spanden og kommer til Paris for at score kassen ved et hurtigt boligsalg. Han har arvet en kæmpeejendom med have. Men han arver også faderens elskerinde, der kan blive boende i huset til hun dør!
 

Kvartetten, 2012

På et kunstneralderdomshjem skal pensionerede sangere og musikere opføre en koncert på komponisten Verdis fødselsdag. Derfor er det et scoop, da divaen Jean Horton (spillet af Maggie Smith) bliver ny beboer og måske kan medvirke. Men på alderdomshjemmet bor også Jeans svigtede, tidligere ægtemand! En komedie med musik i!