Vær med i vores nye læseklubber

09.08.23
Del dine læseoplevelser med andre i vores nye læseklubber på bibliotekerne hen over foråret.

Vi har fundet gode bøger frem, sat kaffen over og glæder os til at se jer til vores kommende læseklubber på bibliotekerne her hen over efteråret. Vi skal dykke ned i en lang række temaer krydret med gode bogsnakke i hyggeligt selskab.

Her kan du læse lidt om de forskellige klubber, som vi afholder på bibliotekerne. Måske du bliver fristet til at melde dig til?

Kan du lide at læse og gå tur, så prøv denne læseklub hvor vi læser korte romaner som vi taler om mens vi vandrer. 

Vi mødes fire gange på Korsør Bibliotek og går forskellige ruter på en times tid. Nogle gange afslutter vi med en kop kaffe på biblioteket, andre gange tager vi den med på turen. Vi læser forskellige nyere romaner. 

Kan du lide at læse bøger og se filmatiseringen bagefter? På læsefilmholdet ser I både filmen og læser romanen, den er bygget på. I taler om forskelle og ligheder. Er romanen altid meget bedre end filmen?

Ny, aktuel samtaleklub, hvor vi læser (eller lytter til) nogle af tidens største stemmer indenfor emner som livsanskuelse, livskvalitet og livsvilkår. Der er højt til loftet, og alle er velkomne til at være med. Vi skal blandt andet læse forfattere som Svend Brinkmann og Morten Albæk.

Har du altid drømt at få læst klassikeren Ulysses af James Joyce? Ulysses står for mange som et faretruende værk; stort og uigennemtrængeligt. Den er spændende, humoristisk, erotisk og selvfølgelig sprogligt sprudlende, men den kræver noget tålmodighed. Nu har du chancen for at læse bogen hen over et år, hvor vi mødes 8 gange og taler om det vi har læst. Vi læser eller lytter et par kapitler hver måned fra september til 2023 til maj 2024. Med på vejen får vi hjælp af ph.d. og dr.phil. i litteratur Benjamin Boysen. I flere foredrag, spredt ud over året, dykker han ned i temaer og læsninger i bogen. Foredragene livestreames fra Frederikssund bibliotek.

Kom og vær med i barselsklubben - en uforpligtende samtale/læse/lytte/debat kreds med udgangspunkt i det at være på barsel og alt det der følger med. Klubben er for dem, der er på barsel og er på udkig efter et socialt og kærligt, men uforpligtende netværk, hvor man kan hygge og snakke om alt det, man har på hjerte, også de svære og tabubelagte emner, man som forældre hurtigt tror, man står alene med. OBS: Hver mødegang har seperat tilmelding!

Vi har alle sammen vores yndlingsbøger, som vi vender tilbage til igen og igen eller som bare gjorde særligt stort indtryk på os, og det gælder også for os bibliotekarer. I denne læseklub vil vi derfor på skift læse nogle af vores favoritter sammen med jer. Og da vores smag er lige så forskellig som alle andres, vil vi komme langt omkring, fra klassikere over tegneserier til de gode nyere romaner. Kom og læs med os!

Er du glad for god og interessant litteratur? Den slags man kan snakke længe om, fordi der er mere mellem linjerne, end som så, og hvor der er nogle spændende almenmenneskelige tematikker? Vær med når vi dykker ned i litteratur om identitet - hvem er jeg, hvem er du, og hvordan adskiller vi os fra hinanden? Hvordan er vi i forhold til samfundet og normerne omkring os?

Læseklubben Pulitzer læser romaner, der har vundet Pulitzerprisen. Pulitzerprisen er en amerikansk journalistik-, litteratur- og musikpris, der uddeles årligt. Læseklubben mødes fire tirsdage, hvor vi læser og diskuterer fire fremragende romaner af både nyere og lidt ældre amerikanske prisvindere.

Går du i 4., 5., eller 6. klasse? Elsker du at læse og har du lyst til at dele dine læseoplevelser med andre? Så skal du da være med i vores bogæderklub. Til hvert møde læser eller lyttelæser vi en bog indenfor et eller andet tema. Bøgerne kan fx være om det sjove, det triste, om sport, gys, venskaber eller noget helt sjette. Nogle gange læser vi alle forskellige bøger, og andre gange læser vi den samme bog. Vi mødes en time hver tredje uge og tiden går hurtigt med en skøn blanding af bogsnak, quizzer og hygge. Tilmelding åbner den 1. september.

Sikke mange gode klubber - det bliver svært at vælge, hva? Der er ihvertfald noget for enhver smag, så måske én (eller flere) af klubberne har fanget din interesse? Skynd dig at melde dig til, for der plejer at være rift om pladserne.

Vi glæder os til at se jer hen over efterår og vinter på bibliotekerne!