Maren Uthaug vinder De gyldne laurbær

03.02.23
Boghandlernes bogpris De gyldne laurbær er netop uddelt forfatter Maren Uthaug for romanen '11%'.

Kæmpe tillykke til Maren Uthaug som netop har fået den prestigefulde boghandlerpris, De gyldne laurbær. Hun modtager prisen for sin dystopiske fremtidsfortælling '11%', der skildrer et samfund næsten uden mænd.

I '11%' er der ingen mænd tilbage i samfundet. Ud over en lille flok hanner, man opbevarer på et avlscenter på Lolland. De 11 %. Fire kvinders liv vikles ufrivilligt ind i hinanden, men de bliver tvunget til at samarbejde, da der pludselig sker noget uforudset og potetielt farligt. Maren Uthaugs fremtidsfortælling portrætterer et samfund, som båder forarger, underholder og er debatskabende, når det kommer til køn og samfund.

Maren Uthaug debuterede tilbage i 2013 som romanforfatter med 'Og sådan blev det' og har siden udgivet en lang række romaner samtitig med, at hun laver den populære tegneseriestribe "Ting jeg gjorde" på Politikens bagside.

De Gyldne Laurbær

De Gyldne Laurbær bliver tildelt en forfatter hvert år på baggrund af en afstemning, hvor alle landets boghandlere og deres medarbejdere har mulighed for at deltage.

Prisen er blevet uddelt siden 1949. Tidligere modtagere er forfattere som Stine Pilgaard, Helle Helle, Kim Leine og Christian Jungersen. Sidste år gik De Gyldne Laurbær til Thomas Korsgaard.

Stort tillykke til Maren Uthaug med den flotte pris!