Historiske kærlighedsromaner

27.04.23
Drøm dig tilbage til en tid med glitrende balsale, overdådige kjoler og stormende forelskelser.

Der er ikke noget som en medrivende historisk kærligsroman - en kærkommen flugt fra opvasken, oprydningen og det snavsede vasketøj.

Romantik og historie er bare den perfekte kombi, for her kan de store følelser og dramatiske forviklinger rigtig folde sig ud i et historisk setting. Inde bag de stramme korsetter og tidens strenge samfundsnormer venter lidenskaben, de stormende forelskelser og den ægte kærlighed på at bryde ud. Og til det formål er det jo heldigt, at der ofte er en velhavende (og ikke mindst flot) hertug, som netop søger en hustru. Så er scenen sat for en god omgang romantik!

De historiske kærlighedsromaner er populære som aldrig før. Især hitter genren 'regency romance', som foregår i starten af 1800-tallet hos overklassen. Romanerne har ofte fokus på temaer som fornuftsægteskaber, samtidens etiske regler og klasseforskelle. Her er især bog-serien Bridgerton af Julia Quinn populær. Den er også lavet som serie, som kan ses på Netflix. Den kan anbefales!

Hvis du heller ikke kan få nok af romantik med et strejf af historiens vingesus, så får du her en liste med historiske kærlighedsromaner. Rigtig god fornøjelse!