Copyright Danmarks Biblioteksforening 2023.

Benjamin Koppel vinder Læsernes Bogpris 2023

28.04.23
Tillykke til Benjamin Koppel, der har vundet Læsernes Bogpris 2023 for Annas sang.

Benjamin Koppel har taget læserne med storm i sin vellykkede slægtssaga, der sætter musikalitet og nedarvede traditioner ind i en historisk sammenhæng.

Tre ugers afstemning er slut blandt landets læsere. Ti danske udgivelser fra 2022 var nomineret og med overbevisende stemmetal er Benjamin Koppel og 'Annas sang' netop kåret som den 20. vinder af Læsernes Bogpris 2023.

Benjamin Koppel er netop blevet hyldet ved en prisceremoni på det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense, som Danmarks Biblioteksforening er vært for. Med æren følger også 50.000 kroner.

Chefredaktør på Litteratursiden, Lise Vandborg, sagde i sin tale til Benjamin Koppel bl.a.: "Vinderen af Læsernes Bogpris giver nye perspektiver på krig, krigsofre, integration og især den manglende ligestilling af kønnene. Det i en grad så man får lyst til at gå på barrikaderne og kæmpe for kvinders rettigheder. Sådan tror jeg mange læsere har det, for over 40 % af alle afgivne stemmer er sat på Annas sang, og den er dermed en klar vinder.

Med afsæt i din grandtante Annas historie har du skrevet en slægtsroman, som har rørt tusindvis af læsere. Jeg håber, at jer der ikke har læst Annas sang, vil læse den. Og jeg håber, at I alle vil bære den med jer i jeres liv og handlinger: For bogen minder os både om at have større forståelse for andre kulturer og om, at vi skal reagere mod kvindeundertrykkelse og andre uretfærdigheder.

Du har fortalt at Anna, da du ville skrive hendes livshistorie, sagde til dig, 'at nu har mit liv endelig givet mening.' Tak fordi du har fortalt Annas historie og på den måde giver mening til al den modgang, der har fulgt hende og så mange andre kvinder gennem tiderne."

Læs mere om bogen på Litteratursiden.

Om forfatteren

Benjamin Koppel (1974) er saxofonist, komponist og forfatter. Ved siden af musikkarrieren har Koppel altid skrevet fortællinger, især noveller. I 2011 udgav han sammen med coach Casper Rongsted bogen 'Ud af musikken - Sådan forklarer man musik for en kat', hvor han delte ud af sine erfaringer med at lære, præstere og kreere i musikkens verden.

Benjamin Koppel har desuden bearbejdet Annas sang i musisk form i samarbejde med Cæcilie Norby under sangcyklussen 'Anna’s Dollhouse'.

Læsernes Bogpris er et samarbejde mellem Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker og samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

Stort tillykke til Benjamin Koppel med den flotte pris!

 

Kilde til tekst og billeder: Danmarks Biblioteksforening

Materialer
Benjamin Koppel: Annas sang : roman GennemseGennemse
  • Bog

Annas sang : roman

Af Benjamin Koppel (2022)
Som eneste pige i den jødiske familie Koppelman er Hannah oppe imod stærke traditioner. Jødisk slægtshistorie fortalt...
Læs mere