Zombiefilm du SKAL se!

27.10.23
De levende døde har hjemsøgt det store lærred siden 1930'erne med film som White Zombie og Frankenstein. Siden har zombien været igennem en rivende udvikling - fra langsomme, hurtige, aggressive, ja endda følsomme, forelskede og erotiske.

De fleste tænker nok på zombien i den klassiske forstand, som rådne lig, der med slæbende skridt er på jagt efter menneskehjerner. Den type zombie opstod med klassikeren George Romeros 'Night of the Living Dead' fra 1968. Den er siden set i et utal af zombiefilm op igennem 1970'erne og 1980'erne, hvor den havde sin storhedstid. 

I 2000'erne og frem oplevede zombien en ny slags guldalder med serier som 'The Walking Dead', film som 'Resident Evil' og spil som 'The Last of Us'. Her begyndte man at lege med zombiekarakteren, og vi så hurtigløbende zombier som i filmen '28 dage senere', forelskede zombier i filmen 'Warm Bodies' eller zombier, som opklarer forbrydelser i serien iZombie. 

Zombier har for alvor cementeret deres position i streaming, på mainstream tv og i de store Hollywood-produktioner. Zombien er nu et fast indslag i mange film, serier og spil - og hvem ved hvad fremtiden bringer for zombien?

Vi har lavet en liste med zombiefilm herunder, som kan lånes via bibliotekerne, og så kommer her en liste med film, som skal findes andre steder:

28 dage senere og 28 uger senere

Maggie

Overlord

Shaun of the Dead

Position

World War Z

Cargo                

Life after Beth

The Crazies

Little Monsters

Re-Animator

 

God fornøjelse!